Wpis z mikrobloga

#!$%@?, czuję się jakbym w ogóle nie znał Szkolnej, jakby te godziny oglądania knurzego i strusiego ryja niczego mi nie powiedziały. Zobaczyłem właśnie najcudowniejsze 40 sekund w historii Uniwersum. To jest tak kapitalna przeróbka, że od godziny jedyne co robię to klaszczę z zachwytu. Świat po katastrofie, zmurszały pustelnik zabunkrowany w swojej chatce odpala na jakimś dziwnym sprzęcie (PipBoy VR?) hologram swojego przyjaciela. Mężczyzna wygląda na opuszczonego, gogle który przywdziewa pozwalają mu na odtworzenie cyfrowego śladu przypominającego o bliskiej mu osobie - to jedyny kontakt (niemal) fizyczny kontakt z drugim człowiekiem na jaki może sobie pozwolić. W tle jakaś symfonia odpalona na gramofonie i komunikat nadany przez radiostację z bunkru atomowego. Pustka. To jest tak cudowne i przejmujące, nie wiem co powiedzieć, serio. Steampunkowy klimat Syberii pomieszany z Falloutem. Najgenialniejsza rzecz jaka powstała w związku ze Szkolną. #kononowicz #suchodolski #postapokalipsa #patostreamy
  • 6