Aktywne Wpisy
klewerewel +26
#rozowepaski #zwiazki #seks #macierzynstwo #niebieskiepaski
Kobiety były mamione przez filmy romantyczne że istnieje miłość, że faceci kochają kobiety za to jakimi osobami są. To bujda. Facet kocha kobietę za urodę, cycki i dupę. Gdyby kobieta zachorowała na śmiertelną chorobę i nie mogła uprawiać seksu za 2 dni chłop ulotniłby się.
Szkoda że w bajkach dla dziewczynek nie ma wątku samotnych matek i mężczyzn porzucających kobiety. Kobieta to silniejsza płeć, Musi urodzić dziecko,
Kobiety były mamione przez filmy romantyczne że istnieje miłość, że faceci kochają kobiety za to jakimi osobami są. To bujda. Facet kocha kobietę za urodę, cycki i dupę. Gdyby kobieta zachorowała na śmiertelną chorobę i nie mogła uprawiać seksu za 2 dni chłop ulotniłby się.
Szkoda że w bajkach dla dziewczynek nie ma wątku samotnych matek i mężczyzn porzucających kobiety. Kobieta to silniejsza płeć, Musi urodzić dziecko,
NightRock +16
Powiedzcie mi, jak rozwiązać taki problem.
Moja partnerka ma złe skojarzenia z alkoholem, bo jej stary chlał.
Przekłada się to na to, że usiłuje ze mnie zrobić abstynenta.
Mieszkamy od roku na przedmieściach dużego miasta, nie mam tu jeszcze znajomych, nikt mnie nie odwiedza, sam też nigdzie nie wychodzę, bo chomikujemy kasę i oboje ciężko pracujemy na wykończenie domu, ja czuję się trochę samotny, bo nie mam żadnego kumpla z którym mogę
Moja partnerka ma złe skojarzenia z alkoholem, bo jej stary chlał.
Przekłada się to na to, że usiłuje ze mnie zrobić abstynenta.
Mieszkamy od roku na przedmieściach dużego miasta, nie mam tu jeszcze znajomych, nikt mnie nie odwiedza, sam też nigdzie nie wychodzę, bo chomikujemy kasę i oboje ciężko pracujemy na wykończenie domu, ja czuję się trochę samotny, bo nie mam żadnego kumpla z którym mogę
Na początek warto, żebyście wiedzieli jak normalnie wygląda taka Pamiątka - pisałam o tym tutaj i tam też odsyłam, jeśli jeszcze nie czytaliście.
- Tym razem zaproszeń na Pamiątkę nie mogli roznosić jak co roku, więc jedynie wysyłali linka do wykładu pamiątkowego rodzinie i znajomym (link, jeśli kogoś to interesuje :P). Czyli jeszcze łatwiej, bo nawet nie trzeba drukować zaproszeń ani chodzić z nimi do ludzi, więcej czasu na CSa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Swoją drogą ciekawe jak liczą godziny głoszenia w takim wypadku xDD
- Poza tym w tym roku to święto było bardziej... rodzinne! Każda rodzina robiła własne emblematy do Pamiątki (znaczy chleb bez zakwasu, bo wino można kupić :P), a potem cały zbór zdzwonił się na zoomie (program do spotkań internetowych). Wszyscy oczywiście byli odświętnie ubrani, niektóre stoły były udekorowane kwiatami, a na białym obrusie położony talerz z chlebem i kieliszek z winem. Część z tych stołów można zobaczyć na instagramie pod tagiem #jwmemorial. Ogólnie wygląda to dosyć fajnie :D
- Sam program Pamiątki był podobny jak co roku, jedynie w domach i przez kamerki. W odpowiednich momentach uczestnicy podawali między sobą emblematy w poszczególnych domach, a po modlitwie końcowej jeszcze ze sobą rozmawiali. Nawet wbiłam na jedną na krzywy ryj xD Wyglądało to całkiem spoko, możecie to też zobaczyć na niektórych zdjęciach na insta.
- Nie wiem czy wszędzie było przez zoom, w jednym zborze widziałam, że zrobili live z wykładu na YouTube :D Wykładowca stał przy mównicy na Sali Królestwa (miejsce spotkań ŚJ), kamera była zwrócona przeważnie na niego, w odpowiednich momentach były pokazane wersety z Biblii, jakie cytował, a w czasie śpiewania pieśni wyświetlały się do niej słowa. Czułam się trochę jak na karaoke xD Generalnie też spoko rozwiązanie.
Ogólnie taka dosyć świąteczna atmosfera.
----
Na tagu #wesolezyciewsekcie piszę różne wspomnienia z czasów, jak byłam Świadkiem Jehowy, czasem też inne teksty w temacie.
Zdjęcie z jakiegoś losowego instagrama, bo było ładne xd
#swiadkowiejehowy #religia #sekta #ciekawostki #biblia
To w sumie na grzyba zmartwychwstał skoro, po 50 dniach i tak pozbył się swej ziemskiej powłoki.
I w sumie to śmieszne że śmierć Chrystusa jest dla nich ważniejsza niż zmartwychwstanie.
U nich śmierć Jezusa jest ważniejsza, bo to jest według nich ofiara złożona za nas, Jezus cierpiał katusze, żebyśmy my mogli żyć, był to największy dar od boga, uśmiercił swojego własnego syna za ludzkość. Było to też opieczętowanie nowego przymierza z ludźmi. Zmartwychwstanie
Świadkowie tłumacza jakoś tą sprzeczność?
Dla mnie to oczywiste że dla apostołów ważniejsze o bardziej radosne była kwestia że ich mistrz i nauczyciel zmartwychwstał, gdyby to dla nich nie było istotne to ewangelie kanoniczne kończyłby się na scenie ukrzyżowania, jak ma to miejsce w Ewangelii Judasza.
Dla ŚJ to też jest radosne wydarzenie, ale według ŚJ w świętach niekoniecznie o radość chodzi, a o upamiętnianie. Apostołowie się
Z kolei Chrystus na pierwszy rzut oka był taki sam jak przed ukrzyżowaniem. Miał fizyczne ciało, nie miał skrzydeł etc.
Na przykład jak aniołowie przyszli do Lota powiedzieć mu, że Sodoma i Gomora zostanie zniszczona to mieszkańcy Sodomy i Gomory chcieli uprawiać z tymi aniołami seks, a Lot wyszedł ich bronić, więc najwidoczniej dało
Jakby mi umarła bliska osoba to te 3 dni od jej śmierci jakbym zobaczyła kogoś o podobnych włosach to w pierwszej chwili z nadzieją bym pomyślała, że to ta osoba :D A jakbym z tą osobą gadała twarzą