Wpis z mikrobloga

@Maniek89: z tego co widze kamien do pizzy masz wiec powinnes ustawic pizze na sama gore jak najblizej grzalki i kamien rozgrzewac okolo 50-60 minut na max temperature i pizze wrzucic tylko na 2-3-4 minuty max
  • Odpowiedz
@Wosielele: jutro obczaje, dalem kamien na godzine wczesniej, piekarnik ma specjalny tryb pizza i 300 stopni tego uzylem, ale wydaje mi sie ze zeby bylo 2-3-4 minuty to musi byc blizej 500 stopni w piecu. Tyle sie robi pizze w piecu opalanym drewnem. W domowym piekarniku imo blizej 7-8 minut trzeba
  • Odpowiedz
@Maniek89: mam w piekarniku 270 stopni i w 6 minucie jakbym wyjął to bym miał węgiel robie przy uchylonych drzwiczkach dzięki temu temperatura kamienia jest większa bo nie wyłącza sie grzałka i wtedy wypiek pizzy trwa około 190 sekund.
@Maniek89: @Maniek89:
  • Odpowiedz