Aktywne Wpisy
LSkiper +540
Nie wiem co mnie skłoniło aby pisać takie rzeczy na portalu ze śmiesznymi obrazkami, ale trudno. Jakoś muszę to z siebie wyrzucić.
Dzisiaj po godz. 3 odeszła ode mnie moja wieloletnia dziewczyna. Byliśmy ze sobą ponad 10 lat - ta dekada była wypełniona ogromnym szczęściem, które mnie spotkało z jej strony - najpierw spotykaliśmy się, aby w ogóle ocenić czy się lubimy, potem codzienne pisanie po 100-200 sms/dzień, potem sama świadomość o
Dzisiaj po godz. 3 odeszła ode mnie moja wieloletnia dziewczyna. Byliśmy ze sobą ponad 10 lat - ta dekada była wypełniona ogromnym szczęściem, które mnie spotkało z jej strony - najpierw spotykaliśmy się, aby w ogóle ocenić czy się lubimy, potem codzienne pisanie po 100-200 sms/dzień, potem sama świadomość o
Amatorro +737
A czosnek niedźwiedzi Mirki i Mirabelki znajo?
Dla mnie to jedna z wieeeelu kulinarnych miłości od pierwszego kęsa.
Trzeba tylko pamiętać o kilku sprawach.
1. Jest pod ochroną czyli pozyskiwać z lasów państwowych nie wolno. Najlepiej znaleźć mu jakieś wilgotne i zacienione stanowisko w ogrodzie i po prostu zasadzić sadzonki z ogrodniczego.
2. Liście wyglądają podobnie do trujących konwalii, na szczęście czosnek wyróżnia się zapachem!
3. Mimo wielu informacji w necie o skutecznym i długim przechowywaniu pasty z czosnku niedźwiedziego, oliwy i soli nie należy tego robić! Istnieje ryzyko rozwoju jadu kiełbasianego w tak przygotowanym "pesto". Imo najlepiej jest po prostu podzielić na mniejsze porcje i zamrozić
Pesto z tego przepisu jest słone, więc miejcie to na uwadze. Ja uwielbiam po prostu dodać łyżkę do sosu majonezowego, niebieski je jak klasyczne z makaronem. Świetnie sprawdzi się do sałatek i doprawiania szpinaku.
Ofc możecie dodać dowolnego, dlugodojrzewającego sera ale wtedy koniecznie zmniejszcie ilość soli.
Przepis w komentarzu
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Zasmażką z mlekiem robi szybkie kluski, ale się nie przejmuj, można rozbić widelcem :). Jest po to by złączyć rozpuszczony ser. Próbowałem bez i była lipa.