Aktywne Wpisy
Szoser +68
Tu wpisujcie najbardziej niezrozumiałe gówna w polskim rapie. Ja od siebie daję rapera problem. Jedno i to samo w kółko, koles z 10 lat juz rapuje a w--------a się z bitu jak sebki z technikum freestylujace na tylach autokaru podczas wycieczki do Zakopanego. Mozesz odpalic 2 losowe piosenki i masz 95% szansy na to że będą o tym samym. W #pracbaza pracujemy obecnie ze sztuczną inteligencją wiec wrzucilem teksty z

Nacho_Libre +19
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Mam problem... Mam arduino micro pro (leonardo z atmega32u4), programuję ją zewnętrznym USBasp. Cały czas było ok, nagle zaczął zwracać:
Przy czym sygnatura za każrym razem inna.. Jakieś pomysły?
Kabelki OK, sprawdzane kjilka razy, programator też ok, sprawdzony z innym arduino
Dopóki nie ogarniasz uC i nie kończy Ci sie pamięć polecam używać bootloaderów
@husky83: Ale z tym zasilaniem to prawda, podłączyles ostatnio coś nowego do tej atmegi?
Co zrobiłem przed awarią, bo to może ważne...
Nie ogarniam za bardzo do czego w ogóle bootloader (przyznaję, nie chciało mi się czytać ;-) ), a ostatni raz to bawiłem się atmegą8, jeszcze chyba przed czasami arduino..
Otóż używam biblioteki Joystick, po podłączeniu przez USB widoczny jest jako hid (joystick) + jako port COM.
I ten COM chcialem wykorzystać do debugowania -
Jedyna różnica w stosunku do działającego programu, to w 'setup':
Serial.begin(9600); //Ustawienie prędkości transmisjiSerial.println("Witaj na Forbocie!"); //Jednorazowe
@Analityk: dlaczego uważasz, że bootloader to syf? Masz jakieś mocne argumenty?
@husky83: nie podałeś przypadkiem na porty scalaka napięcia wyższego jak 6V?
Kwarc masz stabilny?
Próbowałeś zmienić fusebity na domyślne (o Ile przejdzie)?
@Bios: aj, słuszna uwaga... zupełnie mi to umknęło. Przepraszam za zamieszanie...
Coś tam dostajesz więc pewnie procek żyje ale teraz co wróżenie z fusów.
Twoje arduino nie obsługuje żadnego seriala w normalny sposób, Atemg32u4 zachowuje się jako usb hid i emuluje wirtualny port
@Bios: Nie, zasilanie przez usb, żadnego dodatkowego źródła które mogłoby dać większe napięcie..
Głupie pytanie, ale jak to sprawdzić? To gotowiec w postaci płytki