Wpis z mikrobloga

nie lubie wolowiny nawet gotowanej lub smazonej ... a jak tesciowa podala zrazy to chcialem wyjsc za drzwi haha :) lubie burgery medium rare e naprawde dobrej burgerowni... znalazlem taka jedna, ale niedlugo bedziemy jesc tylko surowe cos czuje :) sprobuje jak bede musial :)
  • Odpowiedz
@joolekk: ale surowego miesa nie zjem... np tatar ani zrazow... takie pomiedzy jestem... malo mam zachamowan smakowych... bo zjadl bym robala jakiegos czy pajaka... ale tego... ni #!$%@?... nie wiem czemu... zapytam mame :)
  • Odpowiedz
@anonymous_derp: Czemu surowa, a nie smażona? Ma to jakieś znaczenie prócz różnicy w smaku? Ja bym się cykał surowe mięso jeść, bo można złapać różne paskudztwa i mieć niemały kłopot. Chyba, że to mięso jakieś dokładniejsze badania przechodzi by można je było jeść na surowo. Ile kosztuje mielone wołowe? Ja z wieprza jem zazwyczaj :D Na takiej diecie brakowałoby mi pieczywa i innych zapychaczy typu ziemniaki, makaron. Łatwo było odstawić
  • Odpowiedz
Czemu surowa, a nie smażona?

Czemu nie? Najczęściej mam ochotę odpowiadać "żebyś się pytał(a)". ¯\_(ツ)_/¯

Ma to jakieś znaczenie prócz różnicy w smaku?
  • Odpowiedz
@anonymous_derp
Po mojemu, o ile nie masz hipochlorhydrii, to nie musisz się bać nawet autentycznej padliny. Zdrowi ludzie mają tak silnie kwasowy odczyn żołądka, że prawie wszystko ginie, oprócz stworzeń specjalnie przystosowanych do tego (np. włośni).

Jesteś jakimś zieba żywności
  • Odpowiedz