Wpis z mikrobloga

Mirki stoję przed zakupem laptopa i serio nie wiem co tu kupić, żeby sprawnie działało przez najbliższe min.5 lat. Marne mam o tym pojęcie, budżet tak powiedzmy do 3,5tys. Myślałam o Dell lub HP ale na żywo niektóre obudowy sprawiają wrażenie tandetnych i słabych.
Warunek jeden - musi być klawiatura numeryczna.
Polecicie coś?

#technologia #komputery #laptopy #kiciochpyta #pytanie #gry #logikarozowychpaskow
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zadra15:
Jak chcesz gry i nie chcesz k------ć, że się grzeje jak kiełba na grilu i c---a widać bo matryca mała i g------a to uderzaj w blaszaki. Za 4 lata wrzucisz nową grafę i pojeździsz kolejne 4 lata w simsy
  • Odpowiedz
  • 0
@zadra15:
A co to za różnica? Strzelanka na przegrzewającym się laptopie to i tak tortura. Z resztą nie czy tak czy tak będzie stał na biurku bo myszką po czole nie będziesz jeździć.

Jakikolwiek blaszak w tych pieniądzach to inwestycja na lata bez w--------a się, że jak zabrakło miejsca na piracone komedie romantyczne to nie ma gdzie dysku dołożyć.
  • Odpowiedz
@wojtoon: to jeszcze ktoś filmy na dysk ściąga? Mam lapka już dziadziunia bo 9 letniego i miejsca mam na nim do dziś sporo a najwięcej zajmują mi zdjęcia. Więc o miejsce się aż tak nie martwię.
Rozumiem twoje podejście ale szukam laptopa.
  • Odpowiedz
  • 0
@zadra15:
Przykładowo mówiłem.

Nie wiem czego baby potrzebują w komputerze.

Ja wiem, że dokładałem ramu, dysków, kartę graficzną, zmieniałem procesor, zasilacz bo padł, dołożłem monitor, wymieniłem chłodzenie na bezszelestne i komputer ma 11 lat, a śmiga w giery
  • Odpowiedz
Czyli lepiej wybierać z tych dedykowanych pod gry bo i do pracy się nada?

@zadra15: Do pracy to chyba rdzenie cuda też są wykorzystywane, 1650 wystarczy do tej gry, integra nie da sobie rady, albo masz i7 z integrą albo i5-9300h z 1650 i 16gb ramu w tej cenie. Może jeszcze i7 i 1050 ale to dość słaba karta graficzna, nie wiem czy da radę utrzymać 60fps.
  • Odpowiedz
Ja wiem, że dokładałem ramu, dysków, kartę graficzną, zmieniałem procesor, zasilacz bo padł, dołożłem monitor, wymieniłem chłodzenie na bezszelestne i komputer ma 11 lat, a śmiga w giery jak p------n.

@wojtoon: Z opisu wynika, że wymieniłeś mu wszystkie bebechy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Polanin:
Została płyta, trochę dysków, okablowanie, obudowa...

Przecież nie wymieniałem tego w tydzień.

Weź jakikolwiek komputer z czasów przed dotykowymi smartfonami i rozpal dziś na nim wieśka na ultra w full hd. Nie da się bez apgrejdu. Z tą różnicą, że ja mam jeszcze jakieś pole do działań, a laptop można co najwyżej przeznaczyć na podstawkę pod doniczkę
  • Odpowiedz
  • 0
@Polanin:
Bo? To komputer i to komputer. A że jeden jest upośledzony, bo jak coś się r---------i to jest do w-------a to niczyja wina. Producenci wykształcili modę na taki złom i teraz robią na tym geld
  • Odpowiedz