Wpis z mikrobloga

https://downtowndentistryparisky.com/3-methods-dentists-use-manage-pain-oral-procedures/
W Polsce uzywa się tych metod czy u nas dentyści są dalej w latach 90?
Pytam bo muszę wyrwać sobie druga 8, a już pierwsza wyrywałem i takiego bólu nigdy nie czułem a na moich oczach tryskała mi krew z ryja... - kanałowe przy tym to była nuda... Zastrzyki gowno działają a inna metodę co radzą dentyści to do szpitala na narkozę...

#dentysta #stomatologia #stomatolog
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@acan123: Moj akurat zrobił wszystko dobrze tzn. szybko i dobrze się zagoiło i dobrze wyrwał.
Ale jak pomysle o tym jak mi ząb przestawiał, nacinał tam, krew tryskała mi z ryja na chustę na brzuchu, zapach czułem dziwny, latały cząsteczki jakiss nademna mi z ryja, krew się lala strumieniem mi w ryju to O JPR... Do tego Wszystko czułem aż do mózgu...
Miałem już robione różne zabiegi z użyciem laserów
  • Odpowiedz
Teraz mam zajebiscie wielki lek przed wyrywaniem kolejnych trzech 8...

@MP0WER: Ale to nie powinno tak mocno boleć, szczególnie przy dolnych. Da się znieczulić skutecznie. A jeśli chodzi o zabiegi w podtlenku azotu to tak są wykonywane, możesz sobie też wziąć leki uspokajające przed wizytą.
  • Odpowiedz
@MP0WER: Nie tyle uśpiony, co przytłumiony. Bólu nie będziesz czuł, bo zrobią Ci znieczulenie. Tak, działa tak jak jest to opisane. Ale na Twoim miejscu zaczęłabym od zwykłej hydroksyzyny albo midazolamu przed wizytą w ramach uspokojenia.
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: Chciałem najpierw narkozę z uwagi na oststnie wyrywanie, ale jakos mnie ta sedacja wziewna pocieszyła, mając Nadzie ze wraz ze znieczuleniem bardzo wszystko wytłumi...
Leki chyba będą słabsze od sedacji wziewnej?
  • Odpowiedz
@MP0WER: Narkoza to przesada zdecydowanie :) Te leki na uspokojenie też wszystko wytłumią, ale generalnie podtlenek azotu też jest już powszechniej używany. Poszukaj w internecie, bo gabinety, które go używają na pewno o tym piszą.
  • Odpowiedz
Nie rozumiem po co sadacja, dobrze podane znieczulenie to gwarant bezbolesnosci zabiegu. Ból zaczyna się dopiero gdy puści znieczulenie i nie zazyjesz jakiegoś specyfiku.
  • Odpowiedz
@przemoprzemek: Dla mnie bol po zabiegu jest znacznie lepszy niz bol w trakcie... Po zabiegu jakos nigdy nie czulem bolu jakiegos bym nie mogl wytrzymac. A w trakcie tego zabiegu wylem z bolu...
  • Odpowiedz