Wpis z mikrobloga

@kuncfot: dam Ci taki przyklad. Znajoma jest nauczycielem jezyka w prywatnej szkole,(samozatrudnienie/wolny zawod z niem. Freiberuf) zarabia brutto 4000-4500€ na pelnym etacie. Teraz od marca nie zarabia nic. Pierwszym krokiem bylo (ze wzgledu na brak zarobokow) zlozenie o dofinansowanie do mieszkania. Dodatkowo zlozylo wniosek o zmiejszenie skladek emerytalnych i rentowych, w odpowiiedzi dostala informacje, zeby narazie placila tyle na ile ja stac. Dostala pomoc 9000€, co teoretycznie wystarczyc na 2-3mc
  • Odpowiedz
Wypełniłem wniosek, ale mam wątpliwości.

Działalność jednoosobowa. Adres działalności w Monachium, podlegam pod finanzamt Cottbus.

- wniosek wypełniać ze strony ilb.de?
- wnioskować o 9000?
  • Odpowiedz
500+? Stop socjalowi!

Kryzys? Kaczyński ratuj, dej 9k euro plix

@prnppp: raczej kaczyński oddaj 9k euro, bo w przeciwieństwie do najgłosniej krzyczących o 500+ ("kiedy dostanę MOJE pienadze), przedsiębiorcy wpłacili cos do budzetu oprocz plemnika i komórki. Bardzo szkoda mi moich znajomych którzy są teraz w cięzkiej sytuacji ekonomicznej, ale szczerze mam nadzieję ze to wszystko p--------e. Grupa pasozytow dostanie bolesną lekcje ze to nie rząd im cokolwiek daje a
  • Odpowiedz