@Anubis94: W tym tygodniu też piekłem pierwszy raz w garnku żeliwnym. Nie stwierdziłem żadnej różnicy pomiędzy tym a szklanym naczyniem z pokrywką.¯\_(ツ)_/¯
@skyluker: @Anubis94: to zdecydowanie niedobre naczynie do przechowywania żywności w ogóle. Żeliwnych, nieemaliowanych naczyń nie powinno się używać do przechowywania żywności, a jedynie do gotowania. Nie jest to zdrowe ani dla nas, ani dla naczynia (✌゚∀゚)☞
@Anubis94: upewnij się, że rączka od pokrywki nadaje się do piekarnika. Też mam gar kinghoffa, czerwonego, i niestety rączkę muszę odkręcać, bo z plastiku.
@geuze: tak jest. I nie można trzymac z pokrywką cały czas, bo ponoć rdzę łapie.
@Kozlosky: oh, to będę musiał jutro zerknąć. Ale opisany był jako do użytku w piekarniku, więc bez większego zastanowienia wrzuciłbym bez sprawdzenia...
@Malcolmpl: 4.5l. Piekarnik większego nie przyjmie do siebie, wymierzyłem w każdą stronę i obejrzałem pół Allegro.
@Anubis94: mój też był tak opisany na stronie, z której zamawiałem. Na kartonie od niego rzeczywiście jest ikonka piekarnika z garnkiem w środku, ale bez pokrywki. Taki myk. Na szczęście z odkręconą rączka też wychodzą piękne chlebki :)
#bojowkapiekarska
@Derowicz: dziękuje. ʕ•ᴥ•ʔ Jutro albo będę się chwalić, albo prosić o rady. :D
@Kozlosky: oh, to będę musiał jutro zerknąć. Ale opisany był jako do użytku w piekarniku, więc bez większego zastanowienia wrzuciłbym bez sprawdzenia...
@Malcolmpl: 4.5l. Piekarnik większego nie przyjmie do siebie, wymierzyłem w każdą stronę i obejrzałem pół Allegro.