Wpis z mikrobloga

@Anubis94: W tym tygodniu też piekłem pierwszy raz w garnku żeliwnym. Nie stwierdziłem żadnej różnicy pomiędzy tym a szklanym naczyniem z pokrywką.¯\_(ツ)_/¯
  • 0
@tmkg: nie mam na tyle dużego żaroodpornego, żeby mógł w spokoju rosnąć. Więc musiałem coś kupić tak czy siak. :)

@Derowicz: dziękuje. ʕʔ Jutro albo będę się chwalić, albo prosić o rady. :D
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@skyluker: @Anubis94: to zdecydowanie niedobre naczynie do przechowywania żywności w ogóle. Żeliwnych, nieemaliowanych naczyń nie powinno się używać do przechowywania żywności, a jedynie do gotowania. Nie jest to zdrowe ani dla nas, ani dla naczynia ( )
  • 1
@geuze: tak jest. I nie można trzymac z pokrywką cały czas, bo ponoć rdzę łapie.

@Kozlosky: oh, to będę musiał jutro zerknąć. Ale opisany był jako do użytku w piekarniku, więc bez większego zastanowienia wrzuciłbym bez sprawdzenia...

@Malcolmpl: 4.5l. Piekarnik większego nie przyjmie do siebie, wymierzyłem w każdą stronę i obejrzałem pół Allegro.
@Anubis94: mój też był tak opisany na stronie, z której zamawiałem. Na kartonie od niego rzeczywiście jest ikonka piekarnika z garnkiem w środku, ale bez pokrywki. Taki myk. Na szczęście z odkręconą rączka też wychodzą piękne chlebki :)