Posiadam płytę indukcyjną marki Amica koloru bialevo. Ogólnie jestem z niej bardzo zadowolony, ale od jakiegoś czasu mam dziwne problemy. Gdy smażę coś na patelni to wycieka spod niej woda (nie wiem skąd?) i miejsce pod patelnią jest pożółkłe, druga sprawa to po jakimś czasie smażenia czegoś na patelni, przestaje się smażyć. Tak było zarówno z Tefalem jak jak i z nową patelnią, którą kupiłem. Z garnkami nie ma takich problemów. Czym to może być spowodowane? #gotujzwykopem #elektryka #remontujzwykopem #kuchnia
@TakiTaki ta pierwsza przypadłość na 99% nie. Co do tego, że przestaje smażyć to może być problem z płytą. Chociaż mam wrażenie, że moja też jak sinusoida (nawet nie sprawdzałem czy to po prostu nie jest cecha indukcji) grzeje.
druga sprawa to po jakimś czasie smażenia czegoś na patelni, przestaje się smażyć.
@TakiTaki: po jakim i na jakiej mocy? im większa moc tym krócej można na niej gotować (chodzi o ochronę cewek), ale powinna ci sie moc sama zmniejszać, a nie wyłączać
#gotujzwykopem #elektryka #remontujzwykopem #kuchnia
@TakiTaki: po jakim i na jakiej mocy? im większa moc tym krócej można na niej gotować (chodzi o ochronę cewek), ale powinna ci sie moc sama zmniejszać, a nie wyłączać