Wpis z mikrobloga

@arinkao: Ustaw strzykawkę igłą do góry i wypchnij całe powietrze z wnętrza strzykawki. Nie ruszaj mięśniami, w które wbijasz igłę, bo będzie długo bolało.
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: Serio. Będę oglądać filmiki i szukać instrukcji. Boje sie jak nie wiem, ale nie powiem osobie której muszę pomóc, że sram ze strachu albo sie nie naucze. Jest akopalipsa.
  • Odpowiedz
@arinkao: Nie, nie, pomyliłaś odpowiedzi :) Serio było odnośnie nie ruszania mięśni do @Laszl0 . Tutaj jest odp. do Ciebie:

Łapiesz fałdkę i wbijasz prostopadle. Tu nie ma żadnej filozofii :) No i potem jak zacznie boleć polecam okłady z kapusty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@arinkao: jak chcesz kuć estry to polecam zapoznać się z układem gdzie człowiek ma mięśnie a aby to wykonać to tak jak wyżej pisali robisz fałdkę, ale naprawdę jeżeli to mają być estry to się zapoznaj z układem mięśniowym nim komuś zrobisz krzywdę
  • Odpowiedz
@Laszl0: mówiłam mu całe życie że sie naucze, żeby mnie zabrał do znajomej pielęgniarki to on NIE. Zrobisz mi cici, nie jesteś pigułą. Teraz muszę sie uczyć z YT bo koleżanka sie nie spotka, ściemniła że jest chora. Przychodnia odpada.
  • Odpowiedz
@arinkao: gdzie zamierzasz wbijać? Generalnie nie jest to trudne, nic nie łapiesz, dzielisz pośladek na 4, wbijasz w górną zewnętrzną część. Robisz aspiracje żeby sprawdzić czy nie uszkodziłaś naczynka (jeśli będą bąble powietrza to git) Powoli wtłaczasz, wyciągasz igłę pewnym ruchem bez latania na boki. Przykładasz wacik i robisz lekki ucisk. (nie nie masujesz, sam ucisk).
  • Odpowiedz