Wpis z mikrobloga

że Polacy to taki głupi naród

@auinette: Nie jesteśmy może mistrzami ogarnięcia, ale zobacz sobie społeczeństwa innych państw. Mistrzami debilizmu są według mnie brytole, którzy wyprzedzają Polskę o lata świetle w kategorii "głupoty społeczeństwa". Nie mówiąc już biedniejszych krajach np. afrykańskich, gdzie całe myślenie kręci się wokoło "nażreć się tu i teraz". Zresztą w arabskich krajach jest według mnie również zdecydowanie gorzej. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
@chwed: ale to Polacy się szczycą swoją historią i uważają siebie za waleczny naród, ceniący sobie wolność ponad wszystko, jednocześnie głosując na partię która im tę wolność odbiera
@auinette naród jak każdy inny, Polacy jako jednostki są bardzo inteligentni i kreatywni, tego czego nam brakuje to ukształtowania pewnych zachowań społecznych. Niestety lata zaborów i komunizmu zniszczyły albo też przeszkodziły nam w ich budowaniu.
Mieszkałem w UK i np. brytyjskie sebixy są głupsze od naszych ale wyssali z mlekiem matki kilka cech, które np. to że po zakrapianej libacji potrafią zapłacić za szkody, a nasi się będą wypierać.
To są drobne
@auinette: za bbc:

Here in the UK. a man who coughed at a police officer and claimed he had coronavirus has been charged with common assault, say Greater Manchester Police. The officer is now self-isolating as a precaution. Police were responding to an incident in Piccadilly Gardens on Thursday and were detaining Mateusz Rejewski, 33, who is said to have then coughed at an officer. He has been remanded in
@chwed:

Nie jesteśmy może mistrzami ogarnięcia, ale zobacz sobie społeczeństwa innych państw. Mistrzami debilizmu są według mnie brytole, którzy wyprzedzają Polskę o lata świetle w kategorii "głupoty społeczeństwa".

No i zajebiście. A nie, czekaj.... jednak nie, bo to Polacy jeżdżą tym im smażyć frytki i obsługiwać magazyny, a nie odwrotnie. Kurczę, to na pewno z szkolnictwem wyższym lepiej stoimy, w końcu tylu mamy studentów. Ups, no nie, znowu pudło. Dobra typie,