Aktywne Wpisy

Salido +211
Minął 25. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 7 osób.
114 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
117 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 7 osób.
114 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
117 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-10
Pobierz
KRZYSZTOF_DZONG_UN +194
źródło: temp_file3695200083318160319
Pobierz

A co sie w Niemczech dzieje:
- przygotowania Exit Strategy, po swietach powoli wracamy do zycia;
- przygotowania testow na masowa skale;
- podwojenie liczby lozek na ICU, bedzie ich lacznie ponad 60.000 oraz szkolenie personelu;
- dyskusje na temat pakietu pomocowego dla przedsiebiorcow;
P.S. minister Spahn ma meza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#koronawirus #niemcy #polityka
źródło: comment_1585304612GbMNNTQ6z95ApNPAy4lsIE.jpg
Pobierz@Wandsbeker: Skąd to wiadomo?
źródło: comment_1585304705RuBaUV7wImNSkN9PHY8tCT.jpg
Pobierz@fenis: jakoś się muszą pocieszać...
Moj dziadek tak umarl, ale nikt go pod respirator nie podlaczal
@Wandsbeker: nie wiem jak to widzieć i nie wiem czy ktoś wie jak będzie. Natomiast puszczenie ludzi do roboty, następnie masa zakażeń, zapchanie służby zdrowia i zamknięcie zakładów lepszą alternatywą nie jest.
Tak, czy inaczej gospodarka jebnie.
- masowe testowanie i izolacja chorych;
- izolacja starszych i chorych;
- zwiekszenie mocy szpitali;
Takiego lockdownu nie da sie prowadzic miesiacami
No i co? Za chwilę tych w izolacji nie będzie kto miał obsługiwać, bo wszyscy trafią do izolacji. I z izolacji do obsługi tych w izolacji wyjdą starsi i chorzy, co byli izolowani? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlatego strategia polegajaca na izolowaniu starszych i chorych wydaje sie sensowna. Tak naprawde nie ma alternatywy. Zaraz sie w szpitalach zrobi luzniej, konczy sie sezon grypowy i bedzie mozna luzowac restrykcje.
Zamkniecie wszystkich do konca roku nie jest mozliwe.
@Wandsbeker: młodzi co jarają szlugi itp. wcale bezpieczni nie są... Nie ma co marginalizować problemu.
Jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na to, że im więcej zakażeń tym większa opcja na mutacje tego wirusa i jeszcze bardziej nieprzewidywalne konsekwencje... To trzeba powstrzymać i ugasić a nie patrzeć jak płonie (nawet w sposób niby kontrolowany).
Gospodarka już
I tak, wirusy mutuja, ale zdaniem naukowcow ten mutuje slabo i wirusy moga tez mutowac w kieunku slabszych co jest dla nich lepsze.
Problemu nikt nie marginalizuje ale musimy za wszelka cene wrocic do normalnego zycia, inaczej zapadnie nam sie gospodarka i
@Wandsbeker: Gospoarka już się zapadła. Ja natomiast widzę trochę inną drogę jeśli się sytuacja utrzyma. Jeśli ktoś np. robił zakupy w markecie, teraz może u rolnika się zaopatrzyć. To trudne i mocno zmienia system, nawet nie wiem czy możliwe... Jednak i taki scenariusz może nastąpić. Myślę, że gospodarka i usługi mogą przetrwać ale muszą się znacznie zmienić.
Musimy jak najszybciej wracac do zycia, nawet za cene zyc ludzkich i nie ma innej alternatywy.