Wpis z mikrobloga

Prawda jest taka , że z złem nie wygramy robiąc to co nam rządy karzą a z Bogiem wręcz przeciwnie.

@Pantagruelion: Sens twojego zdania jest taki, że robiąc to co każe nam rząd wygramy z bogiem. Śmiała teoria. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 4
@splinter96 jestem wierzacy i #!$%@? mnie ci katole, ktorzy modlitwa o wszystko wrecz obrazaja Boga. Bog dal czlowiekowi rozum. Tak mowi kosciol. Dlaczego czlowiek mialby non stop zawracac dupe Bogu, skoro sam zostal stworzony do tego, aby sobie na tym padole lez poradzic?
  • Odpowiedz
@Dymass: Mnie #!$%@?ą bardziej ludzie, którzy twierdzą, że to jest kara boża po czym modlą się do Boga o cofnięcie wirusa. Jakby Bóg był jakiś niekonsekwentny w swoich działaniach (a jest wszechwiedzący i sprawiedliwy), albo miał zmieniać zdanie co 5 minut. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gryyyn: Sprawa jest prosta, Bóg zesłał epidemię bo nas kocha i teraz trzeba paść na kolana i błagać o przebaczenie, a jak tego nie zrobisz to koniec, no chyba że jesteś Chinami to wtedy samo przejdzie.

Oto jest wielka tajemnica wiary, nikt nie wie o co w niej w sumie chodzi
  • Odpowiedz
@Wap30: Tylko, że katolicyzm sam w sobie nie stanowi takich idiotyzmów, że każda epidemia i kryzys na świecie to kara boża. Po prostu ludzie są głupi i wymyślają pierdoły.
  • Odpowiedz
@gryyyn: No nie wiem, kanon bez wątpienia opisuje plagi które zsyła Bóg jako karę dla ludzi, a przedstawiciele KK już nie raz siali jakieś debilizmy o karach za homoseksualizm i innych, więc zależy co rozumieć przez "katolicyzm sam w sobie". Jeżeli wyłączyć z tego kanon i przedstawicieli, to możesz mieć rację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie jestem tytanem intelektu oj nie

@Pantagruelion: no nie da się ukryć, nie da...

ale ty pytając mnie o to o co zapytałeś sam się tu zaorałeś"

@Pantagruelion: ? Przecież to wynikało z twojego wpisu. Może jesteś satanistą i dokładnie o to ci chodziło? Chciałem uściślić...
  • Odpowiedz