@mistejk @PiccoloGrande Sam już dzisiaj widziałem pierwsze ogłoszenia ludzi który odstepuja "mieszkania". Jedno zwróciło szczególnie moja uwagę oywiście nie ma go jeszcze na mapie, a ekipa budowlana dopiero kupuje t4 ale już chce się typ pozbyć. Posobono za cenę kupna czy tam rezerwacji, nie wnikam. 700 tysi.
Mając jakieś kredyty na kilka mieszkań nie ma się co dziwić że ludzie pomału się sraja.
@ipleelda: U mnie podobnie, w jednym biznesie wynajmuje lokal za 20k/msc i dostałem tydzień temu wiadomość, czy nie mógłbym zapłacić wcześniej czynszu. Dobrych kilka lat temu jak zaczynałem było naprawdę ciężko, harowałem dzień i noc, a babeczka mnie straszyła prawnikami i komornikiem zamiast normalnie porozmawiać, gdy chwilę zalegałem z zapłatą. Praktycznie zawsze kontakt z nią przez kogoś, nie idzie na żadne ustępstwa itp. (inna sprawa, że teraz nie podpisałbym takiej
@ipleelda: zresztą widząc rynek obecny, możesz bez problemu negocjować kwotę o jakieś -20%. Jeśli się nie zgodzi to zaraz wysyp mieszkań tańszych będzie
Sam już dzisiaj widziałem pierwsze ogłoszenia ludzi który odstepuja "mieszkania". Jedno zwróciło szczególnie moja uwagę oywiście nie ma go jeszcze na mapie, a ekipa budowlana dopiero kupuje t4 ale już chce się typ pozbyć.
A nie, skoro widziałeś jedno ogłoszenie, to trend rynkowy jest wyraźnie zarysowany xD
Mając jakieś kredyty na kilka mieszkań nie ma się co dziwić że ludzie pomału się sraja.
@Dutch: od pandemii mieszkań nie przybędzie. Ale wynajem poleci, mój znajomy stracił robotę i już szuka pokoju, zwalniając mieszkanie. Ceny wynajmów już są niższe, dziś patrzyłem na gumtree to za cenę mojego mogę dobrze poszaleć, a pół roku temu to była "okazja". Po prostu nikt teraz nie będzie jechał oglądać mieszkania, dymając zbiorkomem żeby stać na klatce czy przedpokoju z właścicielem.
Przecież w szkoleniach nie mówili o takim
@mistejk: No OP twierdzi, że jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°).
A nie, skoro widziałeś jedno ogłoszenie, to trend rynkowy jest wyraźnie zarysowany xD
Urojenia, podobnie jak kasandryczne wizje od