Aktywne Wpisy
palalalala +10
Konrad z DIOZu ogłosił, że choruje
"Podejrzenie złośliwego nowotworu głowy i szyi zwaliło mnie z nóg. Od poniedziałku zaczyna się mój maraton onkologiczny z guzem, który dziś pierwszy raz mogłem zobaczyć na ekranie komputera. #!$%@? już zdążył odebrać mi znaczną część słuchu."
Ciekawe czy tucznik w swój idiotyczny sposób odniesie się do tej sytuacji
#danielmagical
"Podejrzenie złośliwego nowotworu głowy i szyi zwaliło mnie z nóg. Od poniedziałku zaczyna się mój maraton onkologiczny z guzem, który dziś pierwszy raz mogłem zobaczyć na ekranie komputera. #!$%@? już zdążył odebrać mi znaczną część słuchu."
Ciekawe czy tucznik w swój idiotyczny sposób odniesie się do tej sytuacji
#danielmagical
WykopanyDzon +11
Jak myslicie, jakiego plynu do myciaa eeee... szamponu uzywa fasaczita do mycia wlosow?
#danielmagical
#danielmagical
jak wyzej
- ludwik 44.8% (78)
- fairy 13.2% (23)
- pur 19.5% (34)
- inny 22.4% (39)
#koronawirus
-ZUS
-VAT
-zaliczka na podatek dochodowy
-czynsze
Tysiące przedsiębiorców już podjęły decyzję i nie wpakują się w następne płatności, wywalą ludzi przed rozpoczęciem nowego miesiąca. Zwłaszcza w branży turystycznej, transportowej czy handlowej.
to będzie katastrofa
niestety większość działalności gospodarczych żyje w ten sposób:
-usługi, handel, turystyka, tam pracownik jest jedynie siłą roboczą do zapewnienie cash flow, nie ma wpływów, cash flow jest zaburzony, rosną koszty to pracownik sajonara
-produkcja się utrzyma troszkę dłużej, ale w tych dużych firmach typu Volkswagen, firmy do 9 osób też
@DonMontana: Tylko tu nie chodzi o Polaków tylko, ale o generalnie większość ludzi na zachodzie część nie ma oszczędności ze względu na zarobki, a część tylko z własnej winy.
1) Banki przejmą bardzo dużą ilość samochodów poleasingowych, nikt nie będzie chciał ich kupić.
2) Wiele osób kupiło wiele mieszkań pod wynajem. Nie ma turystów nie ma za co opłacić raty. Banki przejmą na siebie bardzo wiele mieszkań.
3) Ci którzy stracą pracę, przestaną być klientami innych, którzy przetrwają i powstanie spirala zwolnień wszędzie na długo.
4) Nowe kadry rosną stare nie odzyskają swoich stanowisk nigdy. Pracodawca woli
Rzucili pomysłem 200 miliardów +, których nie mają, a realna kwota to około 70 miliardów.
1) Banki przejmą bardzo dużą ilość samochodów poleasingowych, nikt nie będzie chciał ich kupić.
2) Wiele osób kupiło wiele mieszkań pod wynajem. Nie ma turystów nie ma za co opłacić raty. Banki przejmą na siebie bardzo wiele mieszkań.
Banki nie przejmują nic, bo sądy się w Polsce zesrają. Egzekucja komornicza nie istnieje w Polsce w normalnych warunkach. Średni czas do wyroku to 3 lata. Średni czas do egzekucji po wyroku
@Polasz: w Polsce nie da się drukować pieniędzy inaczej niż przez obligacje skarbu państwa, problem taki, że nikt nie chce kupować obligacji państwa, które jest w jednym koszyku z państwami rozwijającymi się. Dlatego te 200 mld + to jest fikcja, rząd ogłosił sprzedaż obligacji, których nikt nie kupi w obecnej sytuacji. Tak działa polska drukarka.
Te 2m ludzi bez forsy spowoduje że reszta biznesów też ucierpi. Ci co teraz już zwalniają tylko na tym zyskają. Inni wpadną w takie długi że i liczba samobójstw wzrośnie.
Z pierwszej ręki wiem że zaraz zwalniać będą wszystkich w Spinxie
Ciężko cokolwiek odłożyć, jeśli zarabiasz 1877 zł na rękę.
A tak na poważnie, wiem, że takie osoby nie są w stanie odłożyć zbyt wiele przy aktualnych cenach wszystkiego. Bardziej piłem do osób, które zarabiają więcej niż najniższa krajowa i nie odmawiają sobie różnych rzeczy.
Komentarz usunięty przez moderatora
Z drugiej strony czytałem przed chwilą artykuł o
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale tak się nie stanie.
@glogovianin: oho, to o mnie mowa, bo TSL here jako spedytor. Zobaczymy, do 6 kwietnia mam przymusowy urlop.
@grap32: Teraz jest znacznie gorzej a to dopiero początek kłopotów przed nami.
@Quesedilla_dostojewski: marzenia ściętej głowy. Przy tym, jak poszczególne państwa Unii kopią pod sobą dołki i każdy dba o własną dupę? Powodzenia. Nie jestem jakimś uniosceptykiem, ale ten kryzys dobitnie pokazał, że UE jest gównem na planszy geopolitycznej. Gównem, które pretenduje do miana poważnego gracza, a nie potrafi się dogadać. Nie dla UE mocarstwowe zagrywki.
@glogovianin: mnie rozwalają teksty (i to często plusowane do gorących) że dobrze bo wreszcie mieszkania stanieją XD
Nie wiem z czym to porównać, chyba jakby ktoś się cieszył że sąsiadowi z góry dach przecieka i go woda zalewa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I zgadzam się z tym że ludzie nie zdają sobie sprawy
@hitherto: lata 90, pensje po 600-900zł, co ciekawe starczało na wszystko, ale przy dzisiejszych cenach to będzie dramat. Co do mieszkań, owszem potanieją, ale dla tych, którzy trzymają euro i dolary. Jeśli ktoś ma oszczędności w złotówkach to #!$%@? odczuje
@stjimmy: @NukeOps: Niemcy przetrwają,