Wpis z mikrobloga

Zmagam sie z problemem z dd-wrt na DIR-882 A1 oraz iPhonami.
Otóż mam 2,4ghz i 5ghz. Na obu pasmach mam taki problem ze iPhone polaczy sie i po pewnym czasie traci internet.
Ikona wifi nadal wskazuje ze jest polaczony ale nie ma internetu, speedtest nie przejdzie. wbicie na router tez jest niemozliwe.

Na obu sieciach:
WPA/WPA2 Personal, WPA2 Personal with SHA256, WPA3 Personal / SAE.

WPA Algorithms:
CCMP-128 (AES), CCMP-256

Ustawienia 2.4 TurboQAM / 5Ghz
Mixed, 20/40 MHz
Beacon Interval 50
WMM Support: true
Multicast to Unicast: true

Mecze sie z tym juz tydzien, probuje roznych konfiguracji. Problem jest tylko z iphonem. Mac na 5ghz dziala, hp840 dziala, rpi, ps5, qnap, denon, xiaomi lampka, oczyszczacz no wszystko trybi po za iphonem. Lacznie w sieci jest okolo 30 urzadzen.

Spotkal sie ktos z cyzms takim?

#sieci #router #pytanie #programista15k #iphone #apple #informatyka
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Strzalka: W ShitPhonach nie spotkalem sie z tym, ale z dawnych czasow jak budowałem sieci osiedlowe na WIFI, to zdarzalo sie ze niektore chipsety nie byly ze soba kompatybilny, efektem ubocznym były między innymi analogiczne problemy. Nie dało się z tym nic zrobić. Oczywiście w twoim przypadku potestowałbym wszystkie możliwe opcje konfiguracji, ale obawiam się że musisz wymienić telefon na normalny.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Strzalka: phi, ja mam w sieci TP linka co raz na 2 miesiące się zwieszał i razem z nim całą sieć(działał jako AC) i nie ma nawet możliwości codziennego restartu. Takie już uroki niektórych egzemplarzy
  • Odpowiedz