Wpis z mikrobloga

@Baerok: A bo tak powiedzieli w TVPIS to musi być prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°) może zabierzmy lekarzom bo po co im ( ͡° ͜ʖ ͡°) A zapomniałem oni apelują by im przekazać bo nie mają. Czesi, Chińczycy, Korea tez się pewnie mylą nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@printf: Spokojnie. Jestem ostatnią osobą, która popierałaby działania tej władzy w jakiejkolwiek dziedzinie jakiej zdołała dotknąć. Powołuję się wyłącznie na opinie ekspertów, którzy wielokrotnie powtarzają, że dla zwykłej osoby, która nie ma objawów, zwykła maska na nic się nie zda bo:

- nie zasłania oczu przez które wirus może wtargnąć do organizmu (gdyby np. chora osoba na Ciebie kaszlnęła, to taka maska i tak cie nie ochroni, a wiarygodnych dowodów na
@printf: Jeśli ci taki "stary dziad" kichnie w twarz, to zwykła maska chirurgiczna cie nie ochroni, bo wirus i tak wtargnie ci do organizmu, choćby przez błonę śluzową powieki.

@JohnDeere: Właśnie od początku miałem to na myśli. Tyle, że znowu nie widzę powodu, by wychodzić na ulicę w goglach i masce, tym bardziej jeśli zachowujemy odpowiedni dystans i higienę osobistą. Jeśli zachowujemy normalne i zdroworozsądkowe procedury i nikt na nas