Wpis z mikrobloga

Mircy, Mirabelki, szukam jakiegoś dobrego, fajnie by było jakby też w miarę taniego, #czytnikebook. W jakim przedziale cenowym można kupić coś wartego uwagi, i jakie konkretnie modele to będą. Nie umiem za bardzo znaleźć jakiegoś zestawienia polecanych czytników w różnych przedziałach cenowych, ktoś z Was coś takiego kojarzy i może podlinkowac? Z góry dziękuję za pomoc ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#szukam #czytniki #ebook #ebooki
Pobierz Zgrywajac_twardziela - Mircy, Mirabelki, szukam jakiegoś dobrego, fajnie by było jakb...
źródło: comment_1584515597M4gpbsg1AGck0n9F9DLPFU.jpg
  • 59
@reynevayen, aktualnie większość Bibliotek Miejskich posiada darmowe kody Legimi dla swoich czytelników. Kody dają darmowy miesięczny dostęp do platformy. Można odebrać jeden taki kod w miesiącu. Polecam zapytać o kody w swojej bibliotece ;)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@TAKATA_: jak dla mnie jedynym minusem kindle jest port micro usb, jedyne moje urządzenie z tym portem i wiecznie mam problem z kablem. Ale nie mam porównania z innymi czytnikami. Mam porównanie z tabletem i jest o niebo lepszy. Bateria, ergonomia obsługi, nawet zwyczajnie wygodniej się trzyma bo jest lżejszy i bardziej poręczny niż tablet.
@reynevayen O proszę, jeszcze się nie spotkałem z taką sytuacją, żeby kodów zabrakło. Prawdopodobnie mieszkasz w większym mieście, gdzie kody mogą być rozchwytywane jak świeże bułeczki. Ja osobiście też mam Kindle i ubolewam nad tym, ale za to zalatwiam kody mojej mamie, która ma PocketBook Touch HD i taki też polecałbym OP, ale niestety jest to już droższy czytnik, okolice 500 zł.
@Zgrywajac_twardziela: więc tak miałem Kindle PW4 i PW3. Różowa miała Pockeetbooka Touch Lux 4 i touch HD 3.

Na plus dla kindle:
szybkość działania
sprawia wrazenie konstrukcji nie do złamania

minusy:
przy legimi musisz kupować za duzy hajs ebooki (legimi to 7 zl na miesiac, w bibliotece za darmo)
brak fizycznych przyciskow

dla pocketbooki plusy:
ma fizyczne przyciski
ma obsługę legimi, za małe pieniadze moge przeczytac praktycznie wszystkie nowe ksiazki (z