Wpis z mikrobloga

Jak dobrze, ze mój pracodawca sprawdza co rano temperaturę wszystkim pracownikom. Drugi dzień z rzędu mam 33st. Można spokojnie pracować bez obawy o swoje zdrowie! #koronawirus
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mos6581: @Cardinale: mógłby w ogóle tego nie robić i nie miałbyś nic do powiedzenia jeżeli nie masz L4. A zaniżone wyniki wychodzą bo "specjalista" zbyt daleko trzyma termometr od badanego klienta.
  • Odpowiedz
@Cardinale: u mnie w pracy to samo, na wejsciu mierzyli tylko w pierwszy dzien pare osob jak sie okazalo, ze pirometr wariuje jak ktos z dworu z chlodnym czolem wchodzil to mial 34 stopnie, wielce mieli mierzyc w trakcie pracy i c--j z tego wyszlo
  • Odpowiedz
  • 91
@Cardinale
@cuda bo skora na czole nigdy nie bedzie miala takiej samej samej temperatury jaka panuje wewnatrz organizmu i bierze sie to pod uwage.

Jesli kazdemu pokazuje 34 stopnie, a jednemu 36 to znaczy ze trzeba sie blizej przyjzec temu z 36.

To naprawde nie wymaga jakies niewiarygodnie tytanicznej pracy umyslu zeby dojsc do takich wnioskow...
  • Odpowiedz
@Cardinale: ale te termometry cyfrowe zanizaja zawsze, jak pod pacha sie mierze w temp.pok. to wychodzi mi 35" wiec skoro czolo jest odkryte to wiadomo, ze bedzie jeszcze nizej. Chodzi o to ze jak widza 20 ludzi z temp 33", a przy 21 czlowieku pokaze im 36" to wtedy sa zaalarmowani, ze ktos ma podwyzszona temperature
  • Odpowiedz
  • 1
@Hasz5g: Nie wymaga tez niewiarygodnie tytanicznej pracy umysłu sprawdzenie ze temperatura na powietrzni skory na czole powinna wynosić 36,4st a nie 34. I nie, wbrew temu co piszesz nie powinno się wyciągać głupich wniosków na podstawie błędnych pomiarów.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cardinale pomiar nie jest bledny nawet jesli istnieje blad w kalibracji urzadzenia ktory to potem niwelujesz w pozniejszych obliczeniach.

I jak juz pisalem wczesniej, w takich pomiatach termometr moglby nie pokazywac stopni w ogole, bo nikomu nie chodzi o to zeby kazdy wiedzial jaka ma temlerature tylko o to zeby wylapac tych ktorzy maja inna temperature niz wszyscy inni.
  • Odpowiedz
@Cardinale:
@Vittel:
@Upadek: Większość tych małych termometrów cyfrowych służy do mierzenia temperatury przez wlozonie go do mordy a nie pod pachę, sprawdźcie sobie panowie. Też byłem w szoku, że jednak mój termometr działa dobrze tylko ja go zawsze źle używałem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ld93: u mnie mierzą bezdotykowy mi do czoła, więc raczej se tego ani pod pachę ano do gęby nie wsadzę, elo
  • Odpowiedz
@Hasz5g: człowieku, ale to wystarczyło, że ja jako jedyna nosiłam czapkę (bo wiecznie problem z zatokami) i już cyk, miałam 36 stopni, w porównaniu do 34-5 bez. ( ͡° ͜ʖ ͡°) To mi uświadomiło, ile ciepła się traci przez głowę.
  • Odpowiedz
@Cardinale: najlepiej odczekać 5 minut w przedsionku, jeśli nie to odsłoń do badania skórę na klatce piersiowej/szyi, która była pod odzieżą.
Tylko w ten sposób ma to cokolwiek wspólnego z racjonalnym działaniem, pzdr z farszem
  • Odpowiedz