Wpis z mikrobloga

• 4460
Mirki jestem właśnie drugim dzisiejszym przypadkiem z #koronawirus we Wrocławiu. Nie mam nic lepszego do roboty, więc mogę opisać jak to wygląda od mojej strony.
  • 899
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytali ciebie o możliwośc leczenia tym lekiem na malarie Arechin ? Wiesz może czy wszyscy klienci z oddziału z ostatnich dni zostali informowani że nosisz koronę ? Zdrowiej się i trzymam kciuki aby rodzina była zdrowa.
  • Odpowiedz
@Maciasgru hej, mam nadzieje ze sie nie mijalismy na legnickiej ;) czy wiesz moze czy próbki do testów pobieraja tylko w szpitalu czy moga tez przyjechac? Slyszalem, że jakieś małżeństwo ma korone i w domu siedzi
  • Odpowiedz
@Maciasgru Mirku, proszę powiedz czy gorączka miała charakter falowy, czy ustępowała w trakcie dnia jak już zaobserwowałeś (raz bardziej, raz mniej)
  • Odpowiedz
a n t y b I o to y k bierze się na zapalenie płuc,

@dioxyna: Antybiotyk bierze się na bakteryjne zapalenie płuc, a może być również wirusowe, wówczas nim osłabia się niepotrzebnie organizm, w Polsce lubią go dawać zapobiegawczo przy grypie, bo nie chce im się dać skierowania na badanie crp, ale tutaj?

-powiklanie po wirusie, główna przyczyna zgonów

Powikłaniem i główną przyczyną zgonów jest dwustronne śródmiąższowe zapalenie płuc wywołane wirusem 2019-nCoV
  • Odpowiedz
Pisałeś wcześniej, że masz swojego laptopa ze sobą. Może głupie pytanie ale jednak się zapytam, orientowałeś się jak wygląda dezynfekcja elektroniki przy wyjściu ze szpitala? Czytałem gdzieś w internecie, że rzeczy które ludzie zabierają ze sobą do izolacji podlegają utylizacji jak ubrania bądź dezynfekcji jak elektronika, laptopy, telefony, i że sprzęt elektroniczny może zostać przy tym uszkodzony. Więc zastanawiam się jak to wygląda.
Sorry dwa razy to samo piszę, dopiero konto założyłem
  • Odpowiedz
Nie mam bolu gardla. Jedynie goraczka i uczucie zimna. Rano odkaszlalem troche wydzieliny z pluc ale to mi.sie zdarza nawet jak jestem zdrowy

Sam nie wiem co o tym sadzic. Reszta domownikow bez objawow.

Mam niedoczynnosc tarczycy, biorr sterydy %-) i kiedys mialem astmę (18 lat temu)

Jesli
  • Odpowiedz
@Tony94 Będę to obserwował, ciągle waham się czy nie podjechać do zakaźnego i nie upewnić się testem ale z drugiej strony nie chcę zajmować miejsc nie posiadając zgodności objawów. Podobno wygląda jak ropień a skoro jest to zakażenie bakteryjne to dam sobie jeszcze czas i na początku tygodnia znów wizyta u lekarza. Zdziwiło mnie tylko, że nie dała mi Pani Doktor żadnych antybiotyków na początku tylko jakieś zwykle leki bez recepty,
  • Odpowiedz
1. Jak szybko rozwinęła się choroba od uczucia, że jest coś nie tak to decyzji - jadę.
2. Czy kaszel jest dotkliwy?,
3. Czujesz/czułeś drapanie w gardle, oskrzelach?,
4. Bóle stawów, mięśni lub inne dolegliwości?
5. Czy Twoje objawy pokrywają się z dostępnymi broszurami rządowymi?
5. Jak długo trwała gorączka i po czym ustąpiła?
  • Odpowiedz
@odczepciesie: Miałam wirusowe zapalenie płuc parę lat temu, to też dostałam antybiotyk. Przeciw nadkażeniu bakteryjnemu. Wirusa samego nie zabije ale pomaga w leczeniu. Właściwie miałam objawy takie same jak przy tym wirusie co teraz :D
  • Odpowiedz