Mirki jestem właśnie drugim dzisiejszym przypadkiem z #koronawirus we Wrocławiu. Nie mam nic lepszego do roboty, więc mogę opisać jak to wygląda od mojej strony.
Pytali ciebie o możliwośc leczenia tym lekiem na malarie Arechin ? Wiesz może czy wszyscy klienci z oddziału z ostatnich dni zostali informowani że nosisz koronę ? Zdrowiej się i trzymam kciuki aby rodzina była zdrowa.
@Maciasgru hej, mam nadzieje ze sie nie mijalismy na legnickiej ;) czy wiesz moze czy próbki do testów pobieraja tylko w szpitalu czy moga tez przyjechac? Slyszalem, że jakieś małżeństwo ma korone i w domu siedzi
@Maciasgru: ( ͡°͜ʖ͡°) trzymaj sie tam, pracodawca wogole zapewnił Wam jakąkolwiek ochrone w ostatnim tygodniu?? Millenium teraz testuje jakies osłony z plexi. Ale to juz zapoźno bo kto mialbyć to juz był w banku....
a n t y b I o to y k bierze się na zapalenie płuc,
@dioxyna: Antybiotyk bierze się na bakteryjne zapalenie płuc, a może być również wirusowe, wówczas nim osłabia się niepotrzebnie organizm, w Polsce lubią go dawać zapobiegawczo przy grypie, bo nie chce im się dać skierowania na badanie crp, ale tutaj?
-powiklanie po wirusie, główna przyczyna zgonów
Powikłaniem i główną przyczyną zgonów jest dwustronne śródmiąższowe zapalenie płuc wywołane wirusem 2019-nCoV
Pisałeś wcześniej, że masz swojego laptopa ze sobą. Może głupie pytanie ale jednak się zapytam, orientowałeś się jak wygląda dezynfekcja elektroniki przy wyjściu ze szpitala? Czytałem gdzieś w internecie, że rzeczy które ludzie zabierają ze sobą do izolacji podlegają utylizacji jak ubrania bądź dezynfekcji jak elektronika, laptopy, telefony, i że sprzęt elektroniczny może zostać przy tym uszkodzony. Więc zastanawiam się jak to wygląda. Sorry dwa razy to samo piszę, dopiero konto założyłem
@Tony94 Będę to obserwował, ciągle waham się czy nie podjechać do zakaźnego i nie upewnić się testem ale z drugiej strony nie chcę zajmować miejsc nie posiadając zgodności objawów. Podobno wygląda jak ropień a skoro jest to zakażenie bakteryjne to dam sobie jeszcze czas i na początku tygodnia znów wizyta u lekarza. Zdziwiło mnie tylko, że nie dała mi Pani Doktor żadnych antybiotyków na początku tylko jakieś zwykle leki bez recepty,
1. Jak szybko rozwinęła się choroba od uczucia, że jest coś nie tak to decyzji - jadę. 2. Czy kaszel jest dotkliwy?, 3. Czujesz/czułeś drapanie w gardle, oskrzelach?, 4. Bóle stawów, mięśni lub inne dolegliwości? 5. Czy Twoje objawy pokrywają się z dostępnymi broszurami rządowymi? 5. Jak długo trwała gorączka i po czym ustąpiła?
@odczepciesie: Miałam wirusowe zapalenie płuc parę lat temu, to też dostałam antybiotyk. Przeciw nadkażeniu bakteryjnemu. Wirusa samego nie zabije ale pomaga w leczeniu. Właściwie miałam objawy takie same jak przy tym wirusie co teraz :D
@Maciasgru: nie kaszlesz?
---
Tu skończyłem czytać
@dioxyna: Antybiotyk bierze się na bakteryjne zapalenie płuc, a może być również wirusowe, wówczas nim osłabia się niepotrzebnie organizm, w Polsce lubią go dawać zapobiegawczo przy grypie, bo nie chce im się dać skierowania na badanie crp, ale tutaj?
Powikłaniem i główną przyczyną zgonów jest dwustronne śródmiąższowe zapalenie płuc wywołane wirusem 2019-nCoV
Sorry dwa razy to samo piszę, dopiero konto założyłem
Sam nie wiem co o tym sadzic. Reszta domownikow bez objawow.
Mam niedoczynnosc tarczycy, biorr sterydy %-) i kiedys mialem astmę (18 lat temu)
Jesli
@Maciasgru: nie kaszlesz?
Właśnie nie. Nie miałem napadów kaszlu.
Zdalna
2. Czy kaszel jest dotkliwy?,
3. Czujesz/czułeś drapanie w gardle, oskrzelach?,
4. Bóle stawów, mięśni lub inne dolegliwości?
5. Czy Twoje objawy pokrywają się z dostępnymi broszurami rządowymi?
5. Jak długo trwała gorączka i po czym ustąpiła?