Wpis z mikrobloga

• 25
Można nie przepadać za obecnym rządem, ale w przypadku koronawirusa, aż tak źle nie zareagowali jak to większość osób pisała, na pewno lepiej niż Włochy #koronawirus
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 5
@Tratak teraz jak czytam to nawet Anglia gorzej wygląda przy nas xD nie mówię tu oczywiście o sprzęcie, ale o samym zamykaniu szkół, kin etc.
  • Odpowiedz
@Tratak: wydaje mi się że to nie tylko kwestia rządu. Pierwsze uczelnie same się zamknęły przed nakazem z góry. Ma znaczenie przygotowanie instytucji typu sanepid, szpitale, mało związanych z rządem. I przede wszystkim mentalność ludzi. Gdybyśmy mieli inną mentalność, rząd by g---o był w stanie zrobić wiedząc że takie kroki źle się przyjmą w społeczeństwie.
  • Odpowiedz
@Tratak: Angole to wogole jada po bandzie, tam nawet lige odwolali dopiero jak menedzer Arsenalu zachorowal, mysle ze to dobry przyklad jak by to wygladalo u nas gdyby rzadzila Konfa xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Tratak: Powinni zareagować w ten sposób już tydzień wcześniej, to raz.
A dwa - Polska ma znacznie bardziej r-----------ą służbę zdrowia i gorsze zaplecze kompetentnych lekarzy i ludzi na stanowiskach bezpieczeństwa publicznego niż kraje, które deklarują, że się nie wyrobią.

Jesteśmy w czarnej p-----e, pomór się jeszcze nie zaczął - to dopiero lekkie podmuchy wiatru przed szkwałem stulecia.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@wibor @desygnat głosować na nich też nie zamierzam, ale trzeba przyznać że organizacja jak na razie wygląda dobrze (oczywiście mam pewne zarzuty). Można byłoby wcześniej podjąć odpowiednie środki, ba nawet trzeba byłoby, ale na szczęście nie zwlekano z tym do ostatniej chwili. Co do zamykania kościołów to stawiam że już w przyszłym tygodniu nie będzie ich otwartych.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Dante27 sam się zdziwiłem z tą Anglią, myślałem że są oni bardziej ogarnięci
@Czimchik jakiś kraj deklaruje się że się wyrobi? Włochy to na pewno nie, raz byłem w Rzymie i jako miasto jest fajny, ale ludzie tam kompletnie nie dbają o higienie i o czystość, więc taka liczba zachorowań wcale mnie nie dziwi, należy też dodać to że oni ogarneli to co tam się odwala później niż Polska, a
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Barakun91 nie bronię obecnego rządu, ale USA też późno zamknęło granice, a co najlepsze tylko na kraje Europejskie, Chiny zresztą też nie lepsze
@wibor wtedy to mogłoby być za późno
@Czupryn999 no to czekamy na masową fale zachorowań do środy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Czimchik: a ja uważam, że zamykanie szkół, galerii, granic itp. są zrobione w odpowiednim momencie. Jakby wprowadzono takie ciężkie utrudnienia za wcześnie to b. dużo osób (większość?) miałaby wy****ne. A tak są już liczne relacje z Włoch i ludzie wiedzą czym to grozi i że nie ma miejsca na półśrodki.
A za stan służby zdrowia to po wszystkim rząd powinien być dokładnie rozliczony.
  • Odpowiedz