Aktywne Wpisy

elektryk91 +240
Rekordzista wrócił wczoraj na Ziemię. Frank Rubio spędzając na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej 371 dni stał się bohaterem najdłuższego w historii trwającego nieprzerwanie pobytu obywatela USA w kosmosie. Dłużej na orbicie przebywali jedynie dwaj przedstawiciele Rosji.
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23

Cauliflower +459
Czy kiełbasa wołowo-wieprzowa z dużą ilością czosnku i pasty z papryki, wędzona 2,5 h w zrębce olchowej może plusika?
#wedzenie #domowewedliny #jedzenie #chwalesie
#wedzenie #domowewedliny #jedzenie #chwalesie

Śledz tag #dlaprogramistow albo zapisz sie na NEWSLETTER, aby dostawac wiecej takich informacji!
#programowanie #programista15k #programujzwykopem #naukaprogramowania #cpp
Napisalem ze większość kodu na swiecie jest napisana w wersji 11 i praca jest glownie w tej wersji. A nie w kolejnych. Co oznacza ze jak dostajesz prace w 11 to musisz nauczyc sie 11. I w tym kontekście ksiazka jest aktualna jak najbardziej.
Dodatkowo jest faktycznie tom 4 opisujący zmiany do wersji 14 i 17 także nawet jak piszesz w nowszej
Ok, wyglądało jakbyś odnosił się do smart pointerów etc.. Rozumiem zatem, że chodziło Ci ogólnie o rzeczy z nowszego C++?
Aż poszukałem: https://www.jetbrains.com/lp/devecosystem-2019/cpp/. Pytanie było wielokrotnego wyboru, to się procenty do 150% sumują. C++11 jest stare, używanie nowszego standardu nie jest też aż tak trudne jak przeskok z 03 na 11. Ale to w sumie bez znaczenia,
Nigdzie też chyba nie ma nic o bibliotece standardowej. To naprawdę poważna wada.
Ale jestem ciekaw jaka lekture Ty polecasz?
unordered_mapto znaczy że z książką jest coś bardzo nie tak. Tak samo uczenie ręcznego zarządzania pamięcią zamiast RAII. To są złe zwyczaje z C.Do nauki nic nie polecę. Sam uczyłem się z thinking in c++, ale nie wydaje mi się, by książka ta była aktualizowana.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu