Wpis z mikrobloga

Tak się śmiejecie z ludzi, którzy robią zapasy, dodajecie ich zdjęcia i po prostu wysmiewacie. Ale kuźwa pomyślnie, że głównie to są osoby starsze, które pamiętają stan wojenny i to, jak nie było niczego, jak wszystko zostało wykupione ze sklepów w jeden dzień. Zamiast się tak zgrywać to spróbujcie czasem zrozumieć drugiego człowieka. To nie boli. #koronawirus
  • 26
@Muireann

dowód anegdotyczny nie jest dowodem

Jest słabym dowodem, a Ty prezentujesz identyczny. Zarówno na zdjęciach na Mirko jak i na żywo w sklepie widziałem dziś szeroki przekrój społeczeństwa, wręcz wydaje mi się że głównie "młodsi" (chociaż się nie upieram). Ty widziałeś starszych. No fajnie, mamy dwie anegdoty i zero rzetelnych danych w temacie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Muireann: ja nie pamiętam stanu wojennego, a zapasy zrobiłem 2 tygodnie temu. A teraz, to tylko koń zwalony i zapasy zrobione i koń zwalony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Muireann: Można było zrobić to na spokojnie tydzień wcześniej, ale kazdy czekał na emeryturę/wypłatę do 10. Ja mam zapasy sprzed tygodnia i więcej, więc teraz siedzę spokojnie i przeglądam wypok.
Śmieję się tylko z denialsów, którzy rano mówili mi, że nic nie będzie i na ch.. ta panika, a po południu polecieli walczyć o zapasy strategiczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)