Wpis z mikrobloga

Jak w tym kraju ma być dobrze, jak częste mycie rąk, nie łapanie za klamki i nie podawanie ręki na powitanie traktowane jest jak jakiś wymysł nie z tej ziemi i powody do ciągłych żartów w pracy.
Ludzie trochę odpowiedzialności bo już tam ciul ze mną ale mam starszych schorowanych rodziców którym muszę pomagać i nie chcę ich narażać.

#koronawirus #2019ncov #pracbaza
  • 37
@MikeValley: ale piepszycie, chyba myślicie że gdzieś indziej żyją same czysciochy, chyba widać gdzie ten syf się najbardziej roznosi, i co ciekawe nie są to środowiska ruralne a jednak uzbrojone w jakiś tam sanitariat ośrodki miejskiej, aglomeracje.
@Anandani: "co ludzie powiedzą" to swoją drogą. Moim zdaniem jeszcze gorsza polacka przywra to takie #!$%@? chojrakowanie i robienie na złość #!$%@? wie komu tak naprawdę. No i jakiś chory, prawacki wzorzec męskości ustanowiony tak, że wszystko co związane z higieną i empatią zaraz sprowadzane jest do bycia #!$%@?ą. KAŻO MI RYNCE MYĆ?! A TO SPECJALNIE NIE BEDE MYŁ HEHE CO JA PEDAŁ?!
SMOGIEM #!$%@?? A TO SE OLEJU RZEPAKOWEGO WLYJE
@MikeValley: w mojej #pracbaza też robili sobie jaja, aż się zamknęli jak usłyszeli o imprezach masowych i zamykanych uczelniach. Jedna osoba wyjechała do Tajlandii (na wakacje), druga do Francji (też na wakacje), łapać hehe koronawirusa hehe. Zamykałbym takim ludziom dostęp do kraju przy powrocie. #!$%@?ć.
@MikeValley: Polacy mają taką jedną wspólną okrutna cechę "a co ludzie powiedzą". Nawet mycie rąk wg zaleceń WHO to dla nich wymysl "bo co ja będę przy ludziach jakieś szorowania między palcami robil". I tak jest że wszystkim niestety

@Anandani: Dokładnie tak. I jest to niesamowicie irytująca cecha -.-
@MikeValley: ale #!$%@?.
Nie spotkałem nigdy nikogo kto mycie rąk by traktował jak głupotę, co do reszty jak niby otworzyć drzwi bez dotykania klamki. A kwestię przywitania to zapewniam cię że wszędzie jest tak samo.
Jeśli ktoś Ci podaje rękę to niegrzecznie jest mu nie podać swojej, chyba że mówisz że okres grypy i nie chcesz zarażać/być zarażonym to wtedy każdy zrozumie. Jak nie zrozumie to znaczy że to ty masz
@wcfilmowe: nikomu kłamstwa nie zarzucałem, tylko niesłuszne ocenianie całej Polski. W powiedzmy 90% korpo w których byłem ludzie dezynfekują ręce, a jeżdżę sporo, pozostałe 10% nie widziałem po prostu, więc nie wiem.
@haaryballs:

Jest norma i są ludzie, którzy od normy odchodzą. W Warszawie mycie rąk jest normalne, co nie znaczy, że nie ma osobników, którzy tego nie robią.

I teraz błądzisz, żeby wybrnąć z sytuacji. OP właśnie takie odchodzenie od normy opisał, a ty się do niego #!$%@?łeś bezsensownie, po czym piszesz to samo tylko od drugiej strony.
@wcfilmowe: nie, to Ty bezsensownie coś mi zarzucasz. OP napisał o ogóle i do ogółu, może przeczytaj jeszcze raz. Mówienie, że w Polsce jest źle pod tym względem to sroga przesada, bo wcale tak nie jest i o to w tym wszystkim chodziło.
Jak w tym kraju ma być dobrze, jak częste mycie rąk, nie łapanie za klamki i nie podawanie ręki na powitanie traktowane jest jak jakiś wymysł nie z tej ziemi i powody do ciągłych żartów w pracy. Ludzie trochę odpowiedzialności bo już tam ciul ze mną ale mam starszych schorowanych rodziców którym muszę pomagać i nie chcę ich narażać.

@haaryballs: zaznacz fragment, w którym OP opowiada, że wszyscy w Polsce robią
@wcfilmowe: pisze do ludzi, do ogółu i zaznacza, że W TYM KRAJU jest źle. Otóż nie do końca.

I ja też zaznaczyłem w pierwszej wypowiedzi, że to u Niego musi być źle, a nie wszędzie, więc nie negowałem tego.