Wpis z mikrobloga

Mircy, przed zakupem auta polecam sprawdzić je po numerze VIN na stronach typu #autodna albo #autotesto Polecam z całego serca. Z kumplem planowaliśmy zakup Audi TT sprowadzonej z Francji. Co się okazało, że była 6 razy, 6 RAZY!! bita i naprawiana za kwotę ponad 15 tys euro. Właściciel ogłoszenia upierał się bardzo mocno, że z autem jest wszystko ok i nigdy nie było z nim żadnych problemów jeżeli chodzi o wcześniejszą eksploatacje. Koszt sprawdzenia auta to 40zl ale było warto.

#motoryzacja
sesa_sebix - Mircy, przed zakupem auta polecam sprawdzić je po numerze VIN na stronac...

źródło: comment_1583660678RVMv8CUcNusQ3WNrneJLyG.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@sesa_sebix: masz zdjęcia? Byle nowy zderzak z powodu rysy kosztuje w ASO tysiące euro. 6 razy mógł być zarysowany i wymianiane części na nowe.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@sesa_sebix: raport kwotowy bez szczegółow nic nie mówi. Widziałeś kiedykolwiek koszty podstawowych napraw w ASO? Tam byle przetarcie i co za tym idzie wymiana elementu idzie w tysiące, bo nikt nie bawi się w ponowne lakierowanie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gosvami: gdzie tam naprawiać, autko warte 4k chodź było bardzo zadbane. Wziąłem odszkodowanie proponowane przez PZU, wrak samochodu sprzedałem i osobno nowe opony i miałem 2x tyle kasy co wartość Opla.
  • Odpowiedz
@sesa_sebix: A wiesz że takie uszkodzenie to nawet i obcierka parkingowa?
Ja w swoim aucie miałem stłuczkę parkingową, koszt naprawy ustalili na 6600zł, wziałem 3500 odszkodowania a naprawiłem za 45zł. W takim programiku by było zderzak klapa i bok.. W praktyce wymieniłem ślizg zderzaka i wewnątrzne plasitkowe nadkole skeliłem pistoletem klejowym. Kalpa ma minimalnie wgniecenie i podgięty róg. nie robiłem tego bo wszystko działa jak trzeba.
  • Odpowiedz