Aktywne Wpisy

Salido +239
Minął 20. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-5
Pobierz
GetRekt 0
Mirki, mam taki syfon pod zlewem w kuchni. Ostatnio różowa myła ta szafkę i dziś zauważyłem, że z zaznaczonego miejsca cieknie woda. Czy tam powinna być jakaś zatyczka? Jeśli tak, pod jaką nazwą jej szukać w sklepach?
#hydraulika #pytaniedoeksperta
#hydraulika #pytaniedoeksperta
źródło: image_picker_0AE297FE-71A8-4FCC-A13A-2E149A383AF2-95831-0000285F5BDDA8DF
Pobierz

Z racji tego, że ja i niebieski jesteśmy fanami gier planszowych, a niebawem zbliża się Dzień Mężczyzny chciałam kupić coś nowego do kolekcji niebieskiego. Jest fanem wiedźmina stąd wybór padł oczywiście na Wiedźmin: Gra Przygodowa. Pomysł wydaje się super jednak czytając opinie można dojść do wniosku, że to raczej średniak, który wybija się na tytule.
Czy ktoś posiada tą grę i mógłby opisać swoje wrażenia?
Jak wypada regrywalność?
Czy faktycznie (jak przeczytałam w jednej z opinii) "Trochę odstawili fuszerkę z pisaniem instrukcji, która zawiera naprawdę wiele błędów(...)"
Narzeka się również na brak interakcji pomiędzy graczami lub średnią mechanikę gry.
Jeśli ktoś mógłby potwierdzić lub rozwiać moje obawy to proszę o komentarz. Przykładowo gry, które bardzo nam przypadły do gustu (dla ewentualnego porównania) : Monster Slaughter, Everdell, Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie
#grybezpradu #gryplanszowe #wykoplanszowki #planszowki
źródło: comment_1583480045USMkOvPHUgSX12ZjxRQ3ut.jpg
PobierzMam na myśli, że sama gra nie jest taka zła, ale raczej nie jest warta swojej ceny ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jeśli szukacie planszówki w podobnym stylu co gry które wymieniłaś, które będą śmigały zarówno na 2 jak i więcej osób, przygodówki, to rozważ następujące tytuły:
- Nemesis
- Posiadłość Szaleństwa
-
https://copcorp.pl/produkt/the-witcher-rpg/
@w_szafa Okej, czyli wygląda, że faktycznie leci na hype Wiedźmina. Bardzo dziękuję za podpowiedzi :) W Nemesis graliśmy u znajomego i jest bardzo fajny acz 'techniczny'. Ale mój już kiedyś myślał o Posiadłości Szaleństwa, więc to może być
@Nattieskka: jeżeli ktoś stwierdził że ta gra ma średnia mechanikę to współczuję gier w jakie grał. Nawet największym fanom serii będzie znaleźć plusy jej plusy
https://boardgamegeek.com/browse/boardgame <- to kiedyś znajomy podesłał. Całkiem sensowna lista i chyba się nią pokieruję
Jeszcze w sumie masz jedną opcję - Mage Knight, dopiero co wyszła świetna wersja ze zintegrowanymi dodatkami - fantasy przygodówka z kilkoma trybami rozgrywki (kooperacja, rywalizacja, drużyna kontra 1 zły itd.)
Ten Mage Knight jest interesujący, ciekawie wygląda. Takie kafelki zawsze mi się kojarzą z Catanem :D Wezmę go pod uwagę, dziękuję :)
źródło: comment_1583488705NMcM7nmvrF5oE7QNmKipAY.jpg
Pobierz