Wpis z mikrobloga

Dzień dobry Mirkom i Mirabelkom!

Z racji tego, że ja i niebieski jesteśmy fanami gier planszowych, a niebawem zbliża się Dzień Mężczyzny chciałam kupić coś nowego do kolekcji niebieskiego. Jest fanem wiedźmina stąd wybór padł oczywiście na Wiedźmin: Gra Przygodowa. Pomysł wydaje się super jednak czytając opinie można dojść do wniosku, że to raczej średniak, który wybija się na tytule.

Czy ktoś posiada tą grę i mógłby opisać swoje wrażenia?
Jak wypada regrywalność?
Czy faktycznie (jak przeczytałam w jednej z opinii) "Trochę odstawili fuszerkę z pisaniem instrukcji, która zawiera naprawdę wiele błędów(...)"
Narzeka się również na brak interakcji pomiędzy graczami lub średnią mechanikę gry.

Jeśli ktoś mógłby potwierdzić lub rozwiać moje obawy to proszę o komentarz. Przykładowo gry, które bardzo nam przypadły do gustu (dla ewentualnego porównania) : Monster Slaughter, Everdell, Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie

#grybezpradu #gryplanszowe #wykoplanszowki #planszowki
Nattieskka - Dzień dobry Mirkom i Mirabelkom!

Z racji tego, że ja i niebieski jest...

źródło: comment_1583480045USMkOvPHUgSX12ZjxRQ3ut.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GniewneKopytko: Przynajmniej dała Ci zarobić, musisz jej zwrócić ten honor :D

@Stan_Dembinsky: Moje grono jest od średnio do bardzo zaawansowanego, więc obawiam się, że ten tytuł by im nie podszedł. Fajnie jednak usłyszeć odmienną opinię. W końcu racja jest jak... :) Twoje figurki są świetne :)) Mam nadzieję, że spędzisz przy niej wiele udanych wieczorów :)

@CKNorek: Regrywalność jest dla nas bardzo ważna, chociaż tu chyba
  • Odpowiedz
@Nattieskka: obiło mi się gdzie niegdzie, że gra jest słaba. Raczej skok na kase poprzez chwytliwą tematykę.
Potwierdza to też fakt, że w świecie planszówkowym cicho o niej i nikt nikomu jej nie poleca...
  • Odpowiedz
@Nattieskka: Dzięki za miły komentarz :) wiele osób pisało tu o Arkham Horror. Z wielu recenzji które obejrzałem na youtube większość polecała jej odpowiednik Eldritch Horror. Kupiliśmy Eldrticha i rzeczywiście jest świetny. Klimat na super poziomie. Natomiast jest bardzo wymagający więc jeśli masz zaawansowaną ekipę to może być dobry wybór :)
  • Odpowiedz
@Nattieskka: tak bez niczego polecę:
Descent - jeżeli lubicie przygodówkę (trochę jak podróże przez Śródziemie). W grze jest opcja gry 1 złol przeciwko bohaterom. Tylko że właśnie jeżeli macie WP to bym odpuścił i poszedł w coś innego i w przyszłości dokupił dodatek do WP (tak jest potwierdzony - w morii )
Aeons end - jeżeli lubicie deckbuilder z kooperacją. Fajna gra gdzie walczycie bohaterami przeciwko nemezis. Co ciekawe każdy
  • Odpowiedz
@0_Stalker: Budżet na ten moment to +/- 200zł. Lubimy kooperacje, ale nie jest to jakiś konieczny warunek, chętnie przygarniemy coś z innej beczki. Spodobał nam się przygodowy charakter WP, więc może w tą stronę uderzymy :)

Ten Descent jest ciekawy, ale jeśli mówisz żeby skupić się na jednym większym tytule + dodatki to może faktycznie lepiej wyjdzie. Aeons end - o tym nigdy nie słyszałam, muszę się zapoznać. ELEKT ktoś
  • Odpowiedz