Aktywne Wpisy

ItsyBitsyPajonk +247
Nitka na najsmaczniejsze długopisy do obgryzania. Ja zacznę. Klasycznie - długopis BIC.
Najlepszy aromat i stosunek jakości obgryzania do ceny. Dodatkowym atutem jest zatyczka, którą można gryźć osobno.
#glupiewykopowezabawy
Najlepszy aromat i stosunek jakości obgryzania do ceny. Dodatkowym atutem jest zatyczka, którą można gryźć osobno.
#glupiewykopowezabawy
źródło: bic
Pobierz
michal-g88 +4
Siemka .
Nigdy nie korzystałem z tego portalu więc nie wiem czy dobrze to ogarniam ale postaram się.
2,5 tygodnia temu podczas pobytu w USA przewróciłem się na rowerze i złamałem obojczyk , niestety skończyło mi się ubezpieczenie bo nie planowałem być tam aż tak dugo więc skierowałem się do prywatnej kliniki zrobić RTG. Od razu widać że złamałem obojczyk . Niestety leczyć się tam nie mogłem ze względu na brak ubezpieczenia
Nigdy nie korzystałem z tego portalu więc nie wiem czy dobrze to ogarniam ale postaram się.
2,5 tygodnia temu podczas pobytu w USA przewróciłem się na rowerze i złamałem obojczyk , niestety skończyło mi się ubezpieczenie bo nie planowałem być tam aż tak dugo więc skierowałem się do prywatnej kliniki zrobić RTG. Od razu widać że złamałem obojczyk . Niestety leczyć się tam nie mogłem ze względu na brak ubezpieczenia
źródło: 05E8A891-E1FA-4A16-BF5A-75E9150EA28D
Pobierz

Z racji tego, że ja i niebieski jesteśmy fanami gier planszowych, a niebawem zbliża się Dzień Mężczyzny chciałam kupić coś nowego do kolekcji niebieskiego. Jest fanem wiedźmina stąd wybór padł oczywiście na Wiedźmin: Gra Przygodowa. Pomysł wydaje się super jednak czytając opinie można dojść do wniosku, że to raczej średniak, który wybija się na tytule.
Czy ktoś posiada tą grę i mógłby opisać swoje wrażenia?
Jak wypada regrywalność?
Czy faktycznie (jak przeczytałam w jednej z opinii) "Trochę odstawili fuszerkę z pisaniem instrukcji, która zawiera naprawdę wiele błędów(...)"
Narzeka się również na brak interakcji pomiędzy graczami lub średnią mechanikę gry.
Jeśli ktoś mógłby potwierdzić lub rozwiać moje obawy to proszę o komentarz. Przykładowo gry, które bardzo nam przypadły do gustu (dla ewentualnego porównania) : Monster Slaughter, Everdell, Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie
#grybezpradu #gryplanszowe #wykoplanszowki #planszowki
źródło: comment_1583480045USMkOvPHUgSX12ZjxRQ3ut.jpg
Pobierz@Stan_Dembinsky: Moje grono jest od średnio do bardzo zaawansowanego, więc obawiam się, że ten tytuł by im nie podszedł. Fajnie jednak usłyszeć odmienną opinię. W końcu racja jest jak... :) Twoje figurki są świetne :)) Mam nadzieję, że spędzisz przy niej wiele udanych wieczorów :)
@CKNorek: Regrywalność jest dla nas bardzo ważna, chociaż tu chyba
Potwierdza to też fakt, że w świecie planszówkowym cicho o niej i nikt nikomu jej nie poleca...
Descent - jeżeli lubicie przygodówkę (trochę jak podróże przez Śródziemie). W grze jest opcja gry 1 złol przeciwko bohaterom. Tylko że właśnie jeżeli macie WP to bym odpuścił i poszedł w coś innego i w przyszłości dokupił dodatek do WP (tak jest potwierdzony - w morii )
Aeons end - jeżeli lubicie deckbuilder z kooperacją. Fajna gra gdzie walczycie bohaterami przeciwko nemezis. Co ciekawe każdy
-res arcana
-łowcy potworów
-karczma pod pękatym kuflem
Ten Descent jest ciekawy, ale jeśli mówisz żeby skupić się na jednym większym tytule + dodatki to może faktycznie lepiej wyjdzie. Aeons end - o tym nigdy nie słyszałam, muszę się zapoznać. ELEKT ktoś