Aktywne Wpisy
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
Phantom-Zero +1
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?
Muszę przyznać, że nie doceniłem tego ćwiczenia. Myślałem sobie "hehe, będzie łatwo bo odpocznę sobie na skrzynce i dopiero wtedy wstanę". Przysiady przy siadaniu na skrzynię to jest przyjemność.
Rzeczy do poprawienia po ostatnim treningu:
- dłuższa pauza na skrzyni - zrobione,
- kierowanie kolan bardziej do zewnątrz - starałem się, i jest trochę lepiej,
- wstawanie do góry, a nie do przodu - jest poprawa,
- podwyższenie skrzyni - gotowe.
#mirkokoksy #mikrokoksy #silownia
- brzuch był napięty, ale jest ulany to nie widać,
- jak mam wypchnąć biodra trzymając prosty kręgosłup?
- zgodzę się, będę zaczynał od biodra teraz,
- racja, jakoś tak mi się stanęło krzywo
W takim razie coś robisz źle, puściłeś właściwie trzymanie wszystkiego powyżej bioder.
Pic rel dla zobrazowania tego jak to powinno wyglądać i jak
@Mahapralaja:
Mam bardzo długie kończyny - nauczyłem się siadać mocno w tył, ale robię taki trochę "Rippetoe lowbar goodmorning" żeby się nie w-----ć na plecy (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wiem że to tylko model, ale wygląda to zgodnie z tym co pokazuje dla moich wymiarów "mysquatmechanics"
A przy ścianie muszę stanąć absurdalnie szeroko i ze stopami
@Zelber: Po pierwsze, typ po lewej stoi dużo szerzej, co przybliża mu dupę do stopy, a zatem zmniejsza moment próbujący przewrócić go do tyłu. Po drugie, ma sztangę, która wytwarza moment kontrujący; OP ze sztangą (lub np. rękami przed klatką) zszedłby niżej.
@Mahapralaja: Jeśli chcesz siadać na biodro, to wystarczy, że "ściana" będzie blokować ci ruch kolana do
Komentarz usunięty przez autora
@heheszkant: Dzięki za rady.
@kotnaklawiaturze: Po pierwsze moje ciało jest piękne, prawie tak jak umysł. Po drugie to nie są cotton worldy tylko krótkie spodenki. Po trzecie ktoś cię siłą zmusza do oglądania tego? Łapie za kark, rozszerza powieki i każe na to patrzeć?
Ale to jest box squat, zdaję sobie sprawę, że zwykły przysiad powinien wyglądać inaczej.