No kurła, nie wytrzymie. Wybudowali osiedle zaznaczone w kółku, osiedle w prostej lini moze z 700 metrow od pasa na Okęciu, z drugiej strony jest węzeł ekspedycyjno rozdzielczy Poczty. Już chwilę po wybudowaniu osiedla , mieszkańcy zaczęli protestować że z WERu dochodza hałasy gdy odbywają sie przeładunki, że po drodze która prowadzi do WERu jeździ za duzo naszych ciezarowek, ze za szybko, zamontowano trzy przechujowe spowalniacze , ciężarówki teraz robią jeszcze większy huk przelatując przez nie bez zatrzynywania. To teraz głąbom z osiedla przeszkadza huk startujących odrzutowców, i chcą by Okęcie dofinansowało wymiane okien na szczelniejsze. Co za łby, w ogole sąsiedztwo, obok areszt śledczy i urzad do spraw uchodźców wiec z----------ą tu co chwila turbany i inne ciapaki.
@kacap44: A cała Kłobucka lubi narzekać na mieszkańców osiedla komunalnego. Ale akurat nie bez powodu - nie dalej jak kilka miesięcy temu ktoś zaorał kilkanaście poprawnie zaparkowanych samochodów, było zabójstwo, patologia co raz kradnie w okolicznych Żabkach... Przed tym powinni przestrzegać przede wszystkim, bo areszt jest kompletnie neutralny, podobnie urząd ds. cudzoziemców.
@Morf: c--j w te ich odszkodowania, czemu zamykają takie miejsca jak tory, gdzie człowiek mógł pójść i sobie legalnie zrobić parę okrążeń, a teraz musi najpierw dojechać na jakiś tor ( ͡°ʖ̯͡°)
Ja mieszkam na tym osiedlu i kompletnie się nie zgadzam. Mieszkanie kupiłam świadomie, jak większość osób, z resztą nawet lubię ten dźwięk. Nie kojarzę żeby ktokolwiek skarżył się po zakupie, że irytuje go ten hałas, bo od.razu zostałby wyśmiany. Czasami nawet ludzie pytają na forum o to, czy " bardzo słychać, czy to jest uciążliwe itd," i każdy od razu mówi, że to mieszkania przy lotnisku i trzeba się z tym liczyć.
@kacap44 dziś do mnie pod żabką podbija laska z zapytaniem czy podpisze ich petycję o dopłate do wymiany okien, czy to oficjalna akcja,nie wiem, u mnie , a pracuje dalej, niz osiedle, ryk samolotow jest odczuwalny, to mogę się domyślić że tym z górnych pięter może to przeszkadzać.
@agu42: A ciekawi mnie logika jaką kierują się mieszkańcy tego osiedla gdy wysiadają z autobusu (przystanek po stronie lotniska) - dlaczego nie mogą przejść tych kilkunastu metrów do przejścia, z sygnalizacją, tylko pakują się pod koła samochodów... ;)
@Kick_Ass: A czy aby na pewno chodziło o wymianę z powodu hałasu? Jakiś czas temu była tam sytuacja, że ktoś zmarł bo służby nie miały jak się dostać do mieszkania - ani przez drzwi, ani okno właśnie. Na hałas raczej nie pownni narzekać. Wy tam na Taborowej macie trochę starsze budyneczki to i okna pewnie trochę gorzej wyciszają...
@mles nie wiem, należę do tej nielicznej grupy która przechodzi na pasach... Kilka.razy widziałam tam że o mały włos nie doszło do potrącenia.. może kiedyś ktoś sobie zrobi w ten sposób krzywdę i debile chociaż na chwilę.sie nauczą
@Semargl co do okien i ankiet. To na pewno byli ludzie z komunalnych. Gdy ktoś kupował mieszkanie u nas, deweloper informował o tym że okna spełniają wymogi co do hałasu także nikt takiej petycji nie wziąłby na serio jeśli chodziłoby o te bloki.
No kurła, nie wytrzymie. Wybudowali osiedle zaznaczone w kółku, osiedle w prostej lini moze z 700 metrow od pasa na Okęciu, z drugiej strony jest węzeł ekspedycyjno rozdzielczy Poczty. Już chwilę po wybudowaniu osiedla , mieszkańcy zaczęli protestować że z WERu dochodza hałasy gdy odbywają sie przeładunki, że po drodze która prowadzi do WERu jeździ za duzo naszych ciezarowek, ze za szybko, zamontowano trzy przechujowe spowalniacze , ciężarówki teraz robią jeszcze większy huk przelatując przez nie bez zatrzynywania. To teraz głąbom z osiedla przeszkadza huk startujących odrzutowców, i chcą by Okęcie dofinansowało wymiane okien na szczelniejsze. Co za łby, w ogole sąsiedztwo, obok areszt śledczy i urzad do spraw uchodźców wiec z----------ą tu co chwila turbany i inne ciapaki.
Komentarz usunięty przez autora