Wpis z mikrobloga

J E B A Ć polską służbę (xD) zdrowia. i nie nie chodzi o #koronawirus ale o zwykłe k---a badanie holterem ekg. c--j kogokolwiek obchodzi, że zeby założyc i zdjąć to przedpotopowe, niewygodne ustrojstwo (mam porównanie, kiedyś miałem prywatnie i było spoko) człowiek musi wziąć wolne albo nie iść na zajęcia na #studbaza ale nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności wypisania zwolnienia, którego wymagają prowadzący xD ps. nie mogłem zapisać się w innych godzinach, bo miesiąc temu nie miałem planu zajęc na ten semestr xD
#w---w #nfz #oswiadczenie #zalesie #zdrowie
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kiedyś miałem holtera ciśnieniowego na całą dobę na NFZ, urządzenie też przedpotopowe. Plastik na tym nie był żółty, był brunatno brązowy, choć pewnie pierwotnie był biały. Mierzyło ciśnienie co pół godziny. Ta opaska, która była pompowana powietrzem tak yebała potem i była tak coorwa uyebana, że szkoda gadać. W nocy owinąłem rękę w ręcznik,bo nie szło ujechać. Jak mi wreszcie zdjęli to cholerstwo, to biceps przez 3 dni mi jeszcze walił potem
  • Odpowiedz
@nicnieporadzisz: to posłuchaj kolejnego absurdu. Mam potwierdzone od neurologa migreny z aurą i zdarza się, że jednego dnia nie jestem w stanie się ruszyć z łóżka, bo ból głowy mi r---------a mózg. Ostatnio miałam taki dzień, więc nie poszłam na zajęcia, bo po prostu nie byłam w stanie stwierdzić nawet jak się nazywam. Ból złapał mnie o godzinie 12. Wiedziałam, że będzie inba, bo miałam laborki o 15, więc zadzwoniłam
  • Odpowiedz
@konsumatumest: dziwi mnie zdziwienie lekarzy w kwestii leczenia i przebiegu chorób przewlekłych. Ja mam podobne akcje ale z częstoskurczami. To nie będę z każdym atakiem robiła imby z sorem xd albo o ironio z rodzinnym (u rodzinnego bóle w klatce = daj mu skierowanie na sor xd) to wolę się przespać i iść po ataku po zwolnienie. To mam ten sam problem. Albo się ból dupia dlaczego przychodzę po, albo
  • Odpowiedz
@konsumatumest: to też jest chore, że dorośli ludzie muszą przynosić zwolnienia lekarskie za jednodniową nieobecność w „szkółce”... Jak dobrze, że u mnie w szkółce na prawie żadnej katedrze nie trzeba donosić żadnych zwolnień lekarskich. Powiedzieli nam, że jak student medycyny nie umie sobie załatwić lewego zwolnienia lekarskiego to jest idiotą, a nie ma sensu dodatkowo utrudniać mu życia.
  • Odpowiedz
@nicnieporadzisz: Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że badanie holterem polega na tym, że masz robić wszystko tak jak na co dzień? Normalnie powinieneś iść z tym na studia i sprawdzić wpływ stresu, spacerowania, wchodzenia po schodach na uczelni czy co tam robicie. Dziwi mnie, że się bulwersujesz właśnie w tej kwestii
  • Odpowiedz