Wpis z mikrobloga

• 5
Skułem w końcu klej po kaflach, wygląda to tak jak na załączonym obrazku, w niektórych miejscach głębiej, w innych mniej. Zamysł jest taki żeby wyrównać podłogę do poziomu z pokojów, bo przedpokój i kuchnia były trochę wyżej. Czy do takiego czegoś nadałaby się zacieraczka do betonu (zdjęcie w komentarzu), czy poradzi sobie z takimi nierównościami, czy może być stosowana do takiej starej podłogi, i wreszcie czy wniosę to na 3 piętro? #remontujzwykopem #pytanie #remont
ajag - Skułem w końcu klej po kaflach, wygląda to tak jak na załączonym obrazku, w ni...

źródło: comment_1583004502Trug2WVhmrJBJGTuHzwsFU.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ajag Może uznasz że nie związane z tematem bo nie mówię o tej maszynie ale ja bym zrobiła po prostu wylewkę. Możesz zwykłą ręczną (więcej o tym sposobie dowiesz się z kanału Mario Budowlaniec) lub samopoziomującą. Pewnie jesteś amatorem ale tak prostą rzecz ciężko jest spartolić, jak martwisz się o poziomy no to weź samopoziomującą
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@oliwia-ambroziak wylewkę samopoziomującą będą mi robić w dużym pokoju bo podłoga jest nierówna, w taki łuk trochę, ale w przedpokoju i kuchni kazali mi skuć i nie mówili o wylewce.
  • Odpowiedz
@ajag: zrób normalnie wylewkę wyrównując łatą, prowadnice możesz zrobić z listewek albo z mieszanki wylewki z klejem gipsowym
  • Odpowiedz
@ajag: też kiedyś wszystko zostawiałem typkom od remontu teraz sam wszystko robię bo ciulają na wszystkim i fuszerkę odwalają
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ajag: lol kolego ta maszyna to nie jest do takich powierzchni. A wylewkę zarownasz 120cm pacą że styropianu. Widzę że i tak kompletnie nie wiesz co robić ale spokojnie, policz metry mieszkania, jeden worek gotowej zaprawy to 1cm grubosci na 1m², wylewałem kiedyś pokój poszły dwie palety cementu i na dwóch wzięliśmy 500zl.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zalogowany_jako no dobra, zobaczymy co powiedzą. Wujaszek będzie mi remont robił, jest dobry w fachu i dużo zleceń, kazał mi tylko przygotować mieszkanie do remontu więc pozrywałem tapety, panele, płytki pcv czy jakos tak (były pod panelami), skułem kafelki, wywaliłem kibel, wannę itp., teraz jeszcze z koleżką wytniemy framugi i tyle. Ja się nie znam :D
  • Odpowiedz
@ajag: musisz lapac poziom do drzwi wejściowych ( po polozeniu okladziny musza sie otwierac ) z tego co widac na zdjeciach wyrownaj to wyleka samopoziomujaca np uzin .tam gdzie trzebal dolac nie wiecej niz 15mm) reszte sciagaj betonem b 25 na listwach klejonych na ceresit cx (chodzi o to aby wysokość posadzki byla dostosowana do grubości pozniejszej okladziny)
  • Odpowiedz