Wpis z mikrobloga

Szukam kogoś kto gra w #warthunder lub inne symulatory lotu, na joysticku. Zastanawiam się nad wyborem zestawu do około 300 zł z freetrackiem, ale kompletnie nie wiem jakie firmy produkują odpowiednie joysticki. Zależy mi aby kontroler był kompatybilny z Warthunder. Fajnie jakby w tej cenie można było znaleźć też przepustnice.
Co do freetracka to widziałem, że potrzebna jest kamerka od PS3. Na Allegro jest zaznaczone, że kamera jest bez filtra podczerwieni. Czy taką zwykłą od ps3 trzeba odpowiednio przerobić?
#gry #freetrack
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Policjant997: Kompatybilne jest pewnie wszystko co zostanie poprawnie wykryte przez windows jako kontroler. Trzeba "tylko" przypisać osie i przyciski ręcznie. Czasem trzeba trochę pokombinować, bo jak chciałem dwustopniowy spust na moim Thrustmasterze przypisać osobno do KMów i działek, pełne wciśnięcie gra rozpoznawała jako combo lekkie wciśnięcie + pełne wciśnięcie (yostick przekazuje systemowi operacyjnemu tę dwustopniowość jako 2 przyciski, pełne wciśnięcie wciska oba) i po pełnym wciśnięciu KMy przestawały strzelać (bo
  • Odpowiedz
@Policjant997: Hej, latam na joyu w WT od paru lat. Pierwszym joyem był Thrustmaster T-Flight Hotas X i był tragiczny. Woblowanie samolotu, za mało przycisków, nic się nie dało trafić a kołyska czy skrętna rączka były bardzo nieprecyzyjne. Zainwestowałem w pedały (Saitek Pro Flight Rudder Pedals) i to zrobiło dużą różnicę, celowanie horyzontalne stało się bardzo precyzyjne, ale joy dalej mnie ograniczał. Olałem kompromisy, wziąłem najlepszy możliwy jaki jest na
  • Odpowiedz
@Policjant997: kumpel który razem ze mną też kupił tego T-Flight Hotas X po paru tygodniach wrócił do myszki a joy poszedł w odstawkę, jest beznadziejny, nie kupuj tego
Testowałem też freeTracka i dałem sobie spokój, już chyba lepiej wydać te $100-$150 i kupić TrackIR. Kamera nie musi być z PS3, ale musi być z podczerwienią
  • Odpowiedz
@Pan_Kielonek: to jeszcze zapytam z innej beczki - grasz sam z randomami czy masz jakąś ekipę? Chciałbym jak najbardziej się wczuć w grę i zastanawiam się czy są jakieś klany które przyjmą nowicujsza. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Policjant997: SGvPL, przyjmujemy wszystkich :D jest paru ludzi do grania na discordzie zawsze ale właśnie zaakceptowałem czyjeś zgłoszenie i jest full znów, jak chcesz mogę sprawdzić czy da się kogoś nieaktywnego usunąć żeby zrobić miejsce. Grasz też okręty? Bo nigdy nie mogę znaleźć chętnych do turnieju 4vs4. Jaki masz nick w WT?
  • Odpowiedz
@Policjant997: Mam jego rosyjski odpowiednik cobre m5, jak thrustmastera to tylko tego t.1600 , jest tak jak ten ravencore na czujnikach halla. Ten hotas to crap. Jak chcesz z przepustnica szukaj uzywek t.1600 plus przepustnica.
  • Odpowiedz
@Pan_Kielonek: @Kapitan_wodka: Niestety ale nigdzie nie dostanę już Javelina ani Cobry. Javelin po opisach wydaje się jak idealny kontroler i byłbym w stanie zapłacić powyżej ceny detalicznej. Oglądałem inne i w przedziale cenowym do 400 zł nie ma nic sensownego oprócz tego T-Flight Hotas, ale po tym co piszecie nie będę się w niego pchał.
Najbardziej zależy mi aby móc wszystko obsługiwać na joysticku, jak rozglądanie się po
  • Odpowiedz
  • 0
@Policjant997 miałem hotasa 4 pod ps4 niecały tydzień i sprzedałem. Osobiście nie byłem w stanie wygrać żadnego pojedynku, ludzie na myszkach robili ze mną co chcieli ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Policjant997: jeśli chodzi o head tracking, to przed zainwestowaniem możesz przetestować darmową opcję. Wystarczy telefon z żyroskopem. Komórkę przymocowujesz do głowy i dane z żyroskopu są sczytywane przez apkę "Free PIE IMU" po czym wysyłane do programu "opentrack" na kompie. Bardzo precyzyjne i łatwe do skonfigurowania. Jedyna wada to to, że wygląda się jak debil z telefonem na głowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz