Wpis z mikrobloga

@HateAccount: widzisz jej nie zależało na tym, żeby nic jej miało nie brakować. Miała inne priorytety i tylko ona musiała zrezygnować ze wszystkiego. Facet nic nie poświecił i dostał wszystko czego chciał a ona skończyła w ciąży, której nie chciała w tamtym momencie. Niestety tak wyglądało życie wielu kobiet w PRL-u. Spod władzy rodziców pod władze faceta.
@HateAccount: jeśli myślisz, ze kobieta żyjąca na gospodarce nie musiała #!$%@? to musisz być bardzo młodym chłopcem. To była tyrka od rana do nocy i dla faceta i kobiety. On chciał pracować w rolnictwie wiec wiedział na co się pisze, ona się musiała dostosować. Weź się chłopie ogarnij bo aż żal czytać takie wypociny. Potem się dziwicie, ze Polki takich psycholi nie chcą.
@Roza94 daruj sobie te personalne wycieczki, bo nic o mnie nie wiesz. Powtarzam NIKT JEJ DO ŚLUBU NIE ZMUSIŁ. Zwietrzyła siano i się zgodziła. Co to #!$%@? Bałkany czy Bliski Wschód, że małżeństwo musiało być aranżowane?!
Sam sobie wystawiasz świadectwo swoimi poglądami. Dalej nic nie rozumiesz z tego filmu. Zakochali się w sobie ale mieli umowę, która on złamał i miał to gdzieś. To tak jakby ona za niego wyszła i powiedziała, ze nie przeprowadzi się na wies. Związek to sztuka kompromisów a nie tym, ze kobieta miała poświecić wszystko.
Niestety w dawnych czasach te małżeństwa aranżowane były na porządku dziennym zwłaszcza na wsiach.
Twierdzisz, ze ona dostała
@HateAccount: @Roza94:

mowimy o tym filmie co glowna bohaterka za wszelka cene chce uciec ze wsi, od bycia typowa kura domowa, studiowac, a jakis koles od sasiadow pod koniec sila ja wywozi z powrotem do rodzinnego domu i jest zmuszona klekac przed rodzicami i przepraszac?

Niczego jej przy nim nie brakowało, co szczególnie widać w drugiej części.

@HateAccount: dobrze pamietam ze ta czesc zaczyna sie od tego ze mowi
Twierdzisz, ze ona dostała wszystko a biedny Pawełek na nią tylko zapierniczal, a ja twierdze, ze on dostał wszystko czego chciał a ona musiała tylko zapierniczac z nim na tylko jego marzenia rezygnując całkowicie ze swoich.

@Roza94: #!$%@? za dobytek - zajebista transakcja...

a ona musiała tylko zapierniczac z nim na tylko jego marzenia rezygnując całkowicie ze swoich.

Takie ryzyko wykorzystywania cipy jako jedynej karty przetargowej.

Niestety w dawnych czasach te
@DryfWiatrowZachodnich: dokładnie o tym filmie, ale kolega powyżej twierdzi, ze na gospodarce z dZieckiem u cycka miała krainę mlekiem i miodem płynąca i tylko leżała i pachniała :D a on biedny musiał na nią pracować, żeby mu użyczyła swojego ciała. Przegrywy jednak już odjeżdżają totalnie ostatnimi czasy.

I masz racje tak ojciec kilka razy sięgał po pasa a Paweł skonczyl rolnictwo. Pojechali na wies bo on chciał zakładać gospodarkę (Kaśka nie
ona sama miała dom bo była jedynym dzieckiem wiec można powiedzieć ze ten sam pułap

@Roza94: Nie ona, tylko jej rodzice. Skoro tak porównujemy, to Paweł miał swój dom i dom/mieszkanie rodziców więc nie ten sam pułap, a no i jeszcze golf, gdzie wszyscy jeździli maluchami... .
@Roza94: Co znaczy "przeważnie"...?! Oczekuję źródła, które potwierdzi to "przeważnie". Rozpatrujemy konkretny przypadek. Będę sobie żył w ułudzie, której nie potrafisz poprzeć logicznymi argumentami. Nie wiem co powiedzieć - powiem, że ktoś żyje w "ułudzie" xD. Śmiechu warte, przestań się pogrążać.
@HateAccount: popytaj w rodzinie to zobaczysz co znaczy przeważnie. No chyba ze wywodzisz się z kompletnej biedy i kobiet niepracujących :) w tym konkretnym przypadku z filmu masz gościa,
Który miał dom i tyle na resztę pracowali razem. Facet złamał dane słowo, zmusił ja do dziecka kiedy go nie chciała i pozbawił wszystkiego czego pragnęła. Jeśli nie rozumiesz tego to niestety ale nigdy nie zrozumiesz :) jesteś tak zafiksowany na tym,