"Mały" projekt w Arduino (mały bo póki co zajmuje tylko 1.2KB w ramie xD) do loggowania tego co ecu silnika samochodu i/lub didatkowe sensory typu map/afr itp.
Ma zdolność resetowania min/max rejestrowanych wartości.
Póki co z ecu odczytuje tylko voltage level, reszta to wartości do debugowania typu wolny ram czy położenie touch screena (⌐͡■͜ʖ͡■)
W planach również logging na sd card i bluetooth ale do tego jeszcze trochę bo brakuje mi digital pinów i chyba muszę jakiś shift register doczepić (⌐͡■͜ʖ͡■)
Całość komunikuje się protokołem DS2 i jest przystosowana do ecu MS41, ale nie ma problemu by dołożyć możliwość komunikacji z ms42/ms43 czy dowopnym ECU
Ma zdolność resetowania min/max rejestrowanych wartości.
Póki co z ecu odczytuje tylko voltage level, reszta to wartości do debugowania typu wolny ram czy położenie touch screena (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
W planach również logging na sd card i bluetooth ale do tego jeszcze trochę bo brakuje mi digital pinów i chyba muszę jakiś shift register doczepić (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Całość komunikuje się protokołem DS2 i jest przystosowana do ecu MS41, ale nie ma problemu by dołożyć możliwość komunikacji z ms42/ms43 czy dowopnym ECU
Dajcie znać co myślicie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#bmw #samochody #tuning #ciekawostki #arduino #elektronika
źródło: comment_1582281345zXBfjMJ5tfujznHLIJhNJA.jpg
Pobierz