Aktywne Wpisy

Putrid +163
Dlaczego ciągle słyszę płacz o miasta powiatowe? Przecież istnienie takich miast nie ma sensu, jaki jest sens istnienia 10 miast po 20k mieszkańców, zamiast jednego 200k? Przecież takie małe miasta i tak muszą mieć zarząd jakichś miejskich spółek, takich jak wodociągi miejskie, zarząd dróg itp. Trzeba utrzymać 10 dyrektorów wodociągów zamiast jednego. Prezydent takiego miasta zarabia tyle samo, a zdarza się, że więcej niż prezydent wojewódzkiego. Nie opłaca się tam budować szpitali

Kupilem sobie nowego kompa, calkiem fajne bydlę.
Msi infinite A9SD 849MYS.
Niestety nie mogę się nim nacieszyć.
Cos spowalnia jego działanie, a dokładniej działanie sieci. Nie ma znaczenia, czy korzystam z kabla czy wifi, moj upload jest zmniejszony z 30 do 0,3 Mb/s a download z 50 do 20.
Na drugim lapku wyniki mam w normie.
W trybie awaryjnym z obsługą sieci też mam wyniki dobre.
Próbowałem jeszcze łączyć z hotspotem z telefonu i upload ponownie leży, ale jest nieco lepiej.
1. Tak. Mam najnowsze stery. Zresztą w trybie awaryjnym działało.
2. Nie, to nie odleglosc od routera. Na lapku ze starszymi sterami w tym samym pokoju jest okej. Z dodatkową anteną USB mam dalej lipę.
3. Wyłączenie antywirusa nic nie dało.
4. Windows Update to chyba nie jest bo zablokowałem procesy i usługi (przynajmniej tak mi się wydaje)
5. Czy to może być koparka bitcoin? Na nowym sprzęcie? Jak to sprawdzić? Proszę o #pomoc
Ps: Temat wciąż otwarty do momentu aż dam znać jak sobie poradziłem (lub ktoś mi pomógł).