Wpis z mikrobloga

@przemianawdzika: Protip, nie porównuj się do innych, zwłaszcza przemian z yt. Notuj obciążenia z każdego treningu, rób co miesiąc zdjęcia w tym samym oświetleniu i miejscu. Jedyną osobą do której masz się porównywać to Ty tydzień, miesiąc, rok wcześniej.
  • Odpowiedz
@Zelber:

Jest absolutnie niemożliwe, żeby przy 20 kg w OHP brać 30 na bica.

Niekoniecznie. Człowiek absolutnie niećwiczący siłowo zwykle używa bicepsa w życiu codziennym do tego i owego, natomiast możliwe, że w ogóle nie podnosi niczego nad głowę. Przy ohp na początku problem może dotyczyć głównie stabilizacji i po kilku treningach wynik będzie już dużo wyższy. Zwłaszcza przy wyciskaniu hantelek. Miałem ziomka, który startował od... 5kg hantli, bo nad
  • Odpowiedz
@przemianawdzika: odrazu wez papier do dupska jak nie bedac nigdy na silce chcesz to dzwignac;) zakladam, ze jestes avg typkiem wiec wez odrazu skierowanie do lekarza bo cos jebni**e, przepuklina pewnie albo jakies naderwanie, a na pewno braz z d--y. Nie ma takiego poczatkujacego z waga mniej niz 90kg co by zaczynal od 30 na bicka
  • Odpowiedz
@przemianawdzika: na 1 raz idziesz i zaczynasz od najmniejszych i dokladasz by poznac swoj limit na kazdym cwiczeniu, ofc poprzedzasz rozgrzewka i aktywacja. Pozniej jak znasz juz swoje startowe limity wiesz od czego zaczac wlasciwy trening, tu juz wg potrzeb, zalezy czy mase robisz czy redukcje czy sile, jest spro materialow jak planowac trening i jakim procentem maxa robic serie.
Najwazniejsze zaczac, kazdy kiedys zaczynal, kazdy na starcie jest slaby
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@przemianawdzika: ja bym zaczął od zagadania do trenera na siłce żeby Ci pokazał poprawna technikę podstawowych ćwiczeń . Sprawdzicie razem "maxy" I będziesz miał pogląd co i jak.
Przysiad 80kg dla randoma to imo dużo za dużo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@przemianawdzika: nie wiem jak na siłce na którą idziesz jest, ale ja byłem na takiej gdzie są zatrudnieni tacy przez siłownię. Ot chodzą i zazwyczaj patrzą na dobre d--y, ale jak podejdziesz i zagadasz to pomogą. Przynajmniej powinni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz