Wpis z mikrobloga

Prawie pod każdym narzekaniem na januszexa można znaleźć komentarz w stylu „to pisz do PIPu”.
Pracuję w tym burdelu pół roku. Mam za sobą kontrolę ZUSu (która mimo ze gość był mega czepliwy i wyglądał na mendę, roszedla się bez echa).
W tym tygodniu przyszła miła pani, powiedziała, że dokona kontroli, przychodzi z państwowej inspekcji pracy, mamy się nie martwić, bo „zapewne nie posiadamy rzeczy, których nie ma żadna firma w mieście”, wypunktowała co ma szef przygotować na ZA TYDZIEŃ gdy przyjdzie znowu, praktycznie nie zajrzała wcale do papierów, w których był ewidentny syf, już podrobili/zmienili moje karty godzin, porozwieszali na tablicach ogłoszeń to co musieli...
żeby kontrola miała sens to powinna z buta wjechać i roz#[#]#wić ten przybytek.
Co za kraj z gowna, a tak mówią, że dowalają kontrolami o #!$%@?...
a, i babka od razu zapowiedziała, ze skoro są pierwszy raz z kontrolą to mandatu nie będzie. Co z tego, że druga kontrola w przeciągu kilku miesięcy...
#januszex
  • 137
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@SVP1: a ja mam pytanie skoro taki januszex to czemu nie zmienisz pracy? Otworzysz coś swojego?
Żeby nie było też kiedyś pracowałem w januszexie, #!$%@?ł mnie raz za dużo, odszedłem w najmniej oczekiwanym momencie, wyjechałem do Niemiec otworzyłem firmę i szczęśliwie żyje
@100mph:

tak to wygląda w krajach cywilizowanych gdzie urzędnik współpracuje z przedsiębiorcą

Jakim przedsiębiorcą, przepraszam bardzo? W poście na który odpowiadasz nie ma mowy o żadnym. Człowiek, który oszukuje na wynagrodzeniach to nie jest wspaniały pan przedsiembiorca, tylko zwykły śmieć.
@SVP1: jak się zgłasza janusza do pipu to tam jest rubryka, którą się zaznacza jeśli nie mają mówić kto doniósł. Inna sprawa, że mój murzyn janusz oczywiście od razu wiedział dzięki komu ma kontrolę, ale przynajmniej mój ekwiwalent się znalazł ;]
@SVP1: to samo w mojej firmie informacja o kontroli chyba z tydzień wcześniej, wiadomo o której godzinie. Magazyn wysprzątali do czysta, kierowcy mogli wrócić na bazę dopiero po otrzymaniu telefonu, że kontrola się skończyła. No i tak na pobliskim orlenie stało 5 dostawczakow po kursie czekajac na koniec kontroli. Śmiech...
Większość problemów ludzi u złych januszy wynika z powodu takich ludzi że pracują u januszy a nie mają godności i rzucają to. Jak każy by miał godnoć co by mugł janusz jak by nie miał pracownika ale polacy szczególnie na produkcji sam traktuję ich jak robaków bo tak się zachowują jak naszcza na nich kierownik to się cieszą giga że kierownik ciepły mocz odaje na twarz
@SVP1: u mnie było podobnie, fikcja, a nue kontrola. Na końcu zakład dostał nakaz wypłacenia zaległej wypłaty usunietemu prezesowi który tak naprawdę narobił największego gnoju. I za to w nagrodę PIP załatwił mu zaległe pinionżki. PIP to gówno.
@bartosz-bartosz mogą ujawniać powód kontroli. jeśli ja zglosze firme w której pracuje/pracowalam i chciałabym znac wynik kontroli to maja obowiązek powiadomić firme kto wniósł skargę