Wpis z mikrobloga

@Toniepodawaj: Czyli konkretnie trzeba napisać, że chodzi o materiały z Kononowiczem, te w których on jest głównym bohaterem. Czyli tak jak twierdziliśmy od zawsze, nic się nie zmieniło. Ćpun nie ma potencjału na tej widowni z tym contentem jaki produkuje i dlatego cisną temat kononowicza jak resztki cytryny. Więc Konona powinien ktoś uświadomić, że te materiały są nielegalne, publikowanie tego jest przestępstwem, powinien zdecydowanie zabronić publikowania swoich rozmów telefonicznych i realizować
@adik75: jakby ktoś Kononowi podpowiedział. Mógłby zrobić to samo co Sławek z kontami fanowskimi szkolnej.
Czyli roszczenie sobie praw autorskich. Kanał Majora i Sławka spadłby z Rowerka a w najgorszym wypadku Major i Sławek nie mogli by zarabiać na Kononie.

Na mexicana czy tym bardziej na fiodorczuku nie ma co liczyć
@Towarzysz_Sobaka: W dodatku ogromna ilość może być połączona z 212KK i np. za te rozmowy trupiarza wyrwałby spokojnie jakieś pieniądze. Nie tylko te treści zostały uzyskane w sposób nielegalny (rejestrowane bez zgody) ale jeszcze ośmieszają go a przede wszystkim ktoś na tym zarabia co stanowi łącznie zbieg kilku artykułów KK i nie tylko.
Samo nagrywanie jest nielegalne a co dopiero publikowanie takich materiałów: https://czasopismo.legeartis.org/2018/05/nagranie-rozmowy-bez-wiedzy-zgody-rozmowcy.html
@acctim: No i może to faktycznie pomysł na wielki prezent dla Konona, że może na tyle osób donosy napisać i sprawy powygrywa w dodatku od ręki. Gruby jest na bardzo wygranej pozycji bo udupić mógłby i srawka, rudą z ćpunem, mokotowskiego świra, nawet gach na wiskordzie publikował rozmowy z grubym np. ten z wigilii i "wypadku", trupiarza i innych kleszczoredaktorów. Znowu może rozdać karty w tym temacie.
@adik75: szkoda, bo okazuje się, że gdyby Konon chciał mógłby zaszkodzić wszystkim pasożytom dookoła.
Wystarczyłoby zalogować się na Kanan konona i otworzyć roszczenia na wszystkie filmiki z jego udziałem.
Nie dojdzie do tego bo:
Konon jest wyniszczony pasozytami
Jest zastraszony, afera z laptopem.
Nie ma żadnego okuratnego wykopka który podjąłby się pomóc Kononowi ogarnąc ten temat.
Bo kto mógłby się tego podjąć?
@Fiodorczuk tylko awanturować się umie
Pati to debil
@
@adik75: daj spokoj, ty tu juz snujesz jakies intrygi... grubas bez #!$%@? go nie istnieje a tamci nie istnieja bez krecenia afer z nim
chodzi mi tylko o to ze odcinaja sie od szkolnej tak jak majorek sie wieki wymeldowywal a nadal wydzwaniaja do grubasa i nadal mu nie placa za to ze jest czescia kanalu

juz tak go robia na kase jak majorek go robil przez te wszystkie lata i
@Towarzysz_Sobaka: Samo roszczenie dać może najwyżej zablokowanie materiałów nie wiem czy kanał w ten sposób mógłby też coś ucierpieć. Te sprawy lepiej byłoby rozegrać przez jakiegoś prawnika, który by się tym zajął i pierwszy lepszy prawnik stwierdzi że każda jest do wygrania, każda da jakieś niewielkie pieniądze (np. każdy telefon trupiarza z kanału srawka i ćpuna) w finale poza kosztami sądowymi. Więc tu niekoniecznie sprawa dla jakiegoś redaktora bo lepiej byłoby
@Towarzysz_Sobaka: Ale te roszczenia z jutuby to z punktu widzenia grubego chyba za mało do ugrania, chyba że faktycznie byłaby szansa na #!$%@? kanału ze stanowiska ale w to bardzo wątpię bo nie słyszałem o takim przypadku mimo że nie mam jednak pojęcia. Tam jest realny potencjał to wygrania wielu spraw i to nie z KC a normalnie nawet z udziałem prokuratury, bardziej tak jak to rozegrali chociażby oszuści z omzrk
@Towarzysz_Sobaka: Jasne, że może. Za roszczenia jest najgorszy ban bo każdy przyszły kanał będzie usuwany prędzej czy później :-P
3 ostrzeżenia za roszczenia = usunięcie kanału + brak możliwości zakładania innych w przyszłości, 3 ostrzeżenia za złamanie wytycznych dla społeczności = usunięcie kanału.
Pisząc, że nie wpływają w żaden sposób, miałem na myśli, że nie masz kary np. nie możesz prowadzić lajtów czy coś. Ale po 3 ostrzeżeniach i tak kasują