Aktywne Wpisy

Ależ akcja u Balerona Dagoudy.
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
źródło: temp_file1593183137472035385
Pobierz
wfyokyga +7
W sypialni na P
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file1593183137472035385
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Po ostatniej aferze liczyć od 16/365, czy od początku ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_yuKXvP10MGCGtIl67SBXhIxROdL44rwg.jpg
Pobierz@czyny: Prawie bingo. A zmiana klimatu?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
A co ja niby mam składać tobie lewicowe wyznanie wiary? Podaruj sobie. Zmiany klimatu są faktem. Klimat się zmienia. Taki mamy klimat.
Niech walczą główni winowajcy - Chiny, Indie, Afryka, Ameryka, w Europie Niemcy. Odpowiedzialność zbiorowa, sianie defetyzmu, transport łodzią, czy weganizm w tym aspekcie są śmieszne.
@czyny: Winni są bogaci, i należ ich w...
Winni są też lewicowi populiści z wielkich korporacji, którzy pozują na ekologicznych, a tak naprawdę dalej pakują wszystko w plastik jednocześnie kadząc środowisko chemikaliami. Ale lewicy ta retoryka pasuje, bo jest skuteczna. Dlatego też wielkie korporacje wspierają lewicę.
@czyny: weganizm jest całkiem dobry, bo 13-18% całej emisji pochodzi z produkcji mięsa
Zrzucanie winy na chiny to idiotyzm, bo przeciętny polak ma większy wpływ niż przeciętny chińczyk. My też powinniśmy coś robić, a póki co retoryka to - należy coś z tym zrobić, ale my nie musimy.
Per capita, emisja niemiecka jest prawie równa polskiej.
Ekologia wg. prawicy jest oparta o zasady wolnego rynku i samoświadomość, a nie o siłowe regulacje. Sam chętnie bym zjadł sztucznie wyhodowane mięso, ale musi ono być najpierw konkurencyjne cenowo i jakościowo względem prawdziwego.
@czyny: Coś co okazało się być nieefektywne, i wprowadziło nas w stan obecny, nie jest lekarstwem na obecne problemy.
Czyli chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko, bo nie godzisz się na kompromisy.
Firmy wegańskie muszą mnie przekonać do zakupu takiego produktu. Nie przekonują mnie tęczowymi flagami czy Gretą Thunberg.
_get woke go broke_