Mirki mam OrangePI PC2, i chciałbym zrobić sobie serwerek kamer do monitoringu oparty o FFserver i tego pakietu nie ma, wie ktoś jak to zrobić żeby był ewentualnie skomplilować go ze źródeł?
@towerme: No jest jako pakiet, motion się nazywa pliki konfiguracyjne są więc może bedzie działać w każdym razie chciałem zrobić to oparte o ffserer jak należy.
@Puppi: Nie miałem czasu by to sprawdzić. Postawiłem na szybko Motion eye Os na #raspberry i powiedziałem ze jak działa to nie dotykam. Czekam na druga płytkę by mieć środowisko testowe.
@Puppi: ffserver jest częścią pakietu ffmpeg. Albo po instalacji ffmppeg powinieneć mieć polecenie ffserver albo powinieneś skorzystać z polecenia ffmpeg bo z tego co kojarzę ffmpeg wchłonął ffserver od którejś wersji.
Edit:
Warning: ffserver has been removed on 2018-01-06. If you still need it checkout commit 2ca65fc or use the 3.4 release branch. The original documentation has been archived and can be downloaded as HTML or PDF while the sample ffserver
Mirki mam OrangePI PC2, i chciałbym zrobić sobie serwerek kamer do monitoringu oparty o FFserver i tego pakietu nie ma, wie ktoś jak to zrobić żeby był ewentualnie skomplilować go ze źródeł?
A np VLC może robić jako zamiennik ffserver?
da sie https://www.youtube.com/watch?v=0tnFY3Jpr8s
Postawiłem na szybko Motion eye Os na #raspberry i powiedziałem ze jak działa to nie dotykam.
Czekam na druga płytkę by mieć środowisko testowe.
Edit: