Wpis z mikrobloga

Do wszystkich tych, którzy mają problem z tym, że państwo Polskie ewakuowało swoich obywateli z Wuhan.

Czy wy serio jesteście już tacy porażeni mózgowo, że chcielibyście "swoich" zostawić ot. tak?

Co jeśli byłby tam jakiś członek Waszej rodziny? Też chcielibyście, żeby został w Wuhan i zaraził się syfem?
Co jeśli to Wy bylibyście w takiej sytuacji, na drugim końcu świata, nie u siebie. Też chcielibyście tam zostać i być narażeni na potencjalne zarażenie się chorobą?

To też pokazuje czy państwo jest w stanie działać sprawnie i moim zdaniem jest to mocno na plus, że nie zostawili tam naszych rodaków tylko chcieli im pomóc. Wszystkie poważne kraje wyciągają stamtąd swoich obywateli, poddają ich kwarantannie i zamykają temat, ale jak zwykle u nas sraka.

Aha mieszkam we Wro jakby co.

#wroclaw #wirus #2019ncov #koronawirus #bekazpodludzi
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Perkele93: wirus pojawi się w polsce prędzej czy później i się z tym musicie pogodzić. Ludzie podróżują po świecie na potęgę, mamy masę rodaków pewnie w tej chwili w azji, jak i masę ludzi, którzy byli w azji kiedy nawet nie wiadomo było o wirusie. Mamy też masę przyjezdnych, taka jest cena bycia krajem pierwszego świata.
  • Odpowiedz
@000loki ok ściągnęli ale uważasz że procedury a raczej ich brak i podejście do czegoś czego nie znamy jest wystarczające? Uważam że nie . A gadanie że to prawie grypa...nie to nie grypa a biorąc nasze podejście mam tylko nadzieję że nie będzie rozpier**lu. I też jestem z wro
  • Odpowiedz
@Perkele93: ale jakie kłopoty. Sciągamy jak każdy inny poważny kraj i będziemy tych ludzi izolować. Kłopotem są debile, które sieją panikę i się nie szczepią.
  • Odpowiedz
@Perkele93: ale skończ p-------ć. Którzy studenci?

Wiesz jakie będą procedury dot. grupy, która dziś przylatuje, czy tylko się czepiasz, bez czytania ze zrozumieniem?
  • Odpowiedz
@Perkele93: wróćmy do faktów.

Z polskich 4(?) z tego co pamiętam studentów jeden został w izolatce kilka dni do momentu powrotu wyników.

edit: do wczoraj
  • Odpowiedz
@000loki po pierwsze wyłącz caps, po drugie nie podoba mi się i coraz większej grupie ludzi bagatelizowanie tego czegoś. Niestety ale te nasze procedury i zarazalnosc bez objawów za dobrej przyszłości nie wróży
  • Odpowiedz
@Tytanowy_robak: no ale nie wiem o jakie procedury Ci chodzi i chcę do tego dotrzeć, a Ty nie za bardzo chcesz odpowiedzieć.

Jeśli mowa o studentach, których wypuścili to tak, nie było tu większych procedur - jeden ziomek był trzymany do wczoraj w izolatce - nie było to chyba 14 dni.

Jeśli chodzi o kolejną grupę, która przylatuje dziś, będa izolowanie 14 dni. Czego tu brakuje w procedurach?
  • Odpowiedz
@000loki: Daruj sobie, nie przetłumaczysz, właśnie tak wygląda panika. Ludziom wydaje się, że po kilkugodzinnym researchu w internecie są mądrzejsi od ekspertów, którzy robią w tym całe życie. Dodaj sobie narodowe kompleksy i proszę... takie bagno tutaj mamy.

I z powodu tej ignorancji chcą skazywać rodaków na siedzenie nie wiadomo ile w zamkniętym mieście, w którym rzeczywiście mogą się zakazić.
  • Odpowiedz
@000loki: a teraz powiedz mi, na cholere do Wro? Amerykanie robia kwarantanne takich ludzi na Alasce, gdzie zageszczenie ludzi jest inne. My musimy w--------c potencjalnie zagrozoncyh ludzi do 600tys miasta xD.
  • Odpowiedz
@000loki @000loki tak procedury, dla przykładu ziomek który chodził od szpitala do szpitala i mieli na niego wy***ne. Ok ja się obawiam Ty nie , wnioskuję tylko że jeśli jest to niegrozne to raczej kraje nie anulowalyby lotów do Chin. Kolejna sprawa czemu w---------y ich akurat tutaj a nie jak np stany na totalne odizolowanie na zadupiu. Zaraz ktoś powie że tutaj jest jednostką wojskowa, na zadupiach też są jednostki
  • Odpowiedz