Do wszystkich tych, którzy mają problem z tym, że państwo Polskie ewakuowało swoich obywateli z Wuhan.
Czy wy serio jesteście już tacy porażeni mózgowo, że chcielibyście "swoich" zostawić ot. tak?
Co jeśli byłby tam jakiś członek Waszej rodziny? Też chcielibyście, żeby został w Wuhan i zaraził się syfem? Co jeśli to Wy bylibyście w takiej sytuacji, na drugim końcu świata, nie u siebie. Też chcielibyście tam zostać i być narażeni na potencjalne zarażenie się chorobą?
To też pokazuje czy państwo jest w stanie działać sprawnie i moim zdaniem jest to mocno na plus, że nie zostawili tam naszych rodaków tylko chcieli im pomóc. Wszystkie poważne kraje wyciągają stamtąd swoich obywateli, poddają ich kwarantannie i zamykają temat, ale jak zwykle u nas sraka.
@Perkele93: wirus pojawi się w polsce prędzej czy później i się z tym musicie pogodzić. Ludzie podróżują po świecie na potęgę, mamy masę rodaków pewnie w tej chwili w azji, jak i masę ludzi, którzy byli w azji kiedy nawet nie wiadomo było o wirusie. Mamy też masę przyjezdnych, taka jest cena bycia krajem pierwszego świata.
@000loki ok ściągnęli ale uważasz że procedury a raczej ich brak i podejście do czegoś czego nie znamy jest wystarczające? Uważam że nie . A gadanie że to prawie grypa...nie to nie grypa a biorąc nasze podejście mam tylko nadzieję że nie będzie rozpier**lu. I też jestem z wro
@Perkele93: ale jakie kłopoty. Sciągamy jak każdy inny poważny kraj i będziemy tych ludzi izolować. Kłopotem są debile, które sieją panikę i się nie szczepią.
@000loki kwarantannę w domu? Przykład studenci. A jeśli obaj czytamy o tym to wiesz że testy można sobie w nos wsadzić bo raz wykazują raz nie obecność tego gówna
@000loki po pierwsze wyłącz caps, po drugie nie podoba mi się i coraz większej grupie ludzi bagatelizowanie tego czegoś. Niestety ale te nasze procedury i zarazalnosc bez objawów za dobrej przyszłości nie wróży
@Tytanowy_robak: no ale nie wiem o jakie procedury Ci chodzi i chcę do tego dotrzeć, a Ty nie za bardzo chcesz odpowiedzieć.
Jeśli mowa o studentach, których wypuścili to tak, nie było tu większych procedur - jeden ziomek był trzymany do wczoraj w izolatce - nie było to chyba 14 dni.
Jeśli chodzi o kolejną grupę, która przylatuje dziś, będa izolowanie 14 dni. Czego tu brakuje w procedurach?
@000loki: Daruj sobie, nie przetłumaczysz, właśnie tak wygląda panika. Ludziom wydaje się, że po kilkugodzinnym researchu w internecie są mądrzejsi od ekspertów, którzy robią w tym całe życie. Dodaj sobie narodowe kompleksy i proszę... takie bagno tutaj mamy.
I z powodu tej ignorancji chcą skazywać rodaków na siedzenie nie wiadomo ile w zamkniętym mieście, w którym rzeczywiście mogą się zakazić.
@000loki: a teraz powiedz mi, na cholere do Wro? Amerykanie robia kwarantanne takich ludzi na Alasce, gdzie zageszczenie ludzi jest inne. My musimy w--------c potencjalnie zagrozoncyh ludzi do 600tys miasta xD.
@000loki @000loki tak procedury, dla przykładu ziomek który chodził od szpitala do szpitala i mieli na niego wy***ne. Ok ja się obawiam Ty nie , wnioskuję tylko że jeśli jest to niegrozne to raczej kraje nie anulowalyby lotów do Chin. Kolejna sprawa czemu w---------y ich akurat tutaj a nie jak np stany na totalne odizolowanie na zadupiu. Zaraz ktoś powie że tutaj jest jednostką wojskowa, na zadupiach też są jednostki
Czy wy serio jesteście już tacy porażeni mózgowo, że chcielibyście "swoich" zostawić ot. tak?
Co jeśli byłby tam jakiś członek Waszej rodziny? Też chcielibyście, żeby został w Wuhan i zaraził się syfem?
Co jeśli to Wy bylibyście w takiej sytuacji, na drugim końcu świata, nie u siebie. Też chcielibyście tam zostać i być narażeni na potencjalne zarażenie się chorobą?
To też pokazuje czy państwo jest w stanie działać sprawnie i moim zdaniem jest to mocno na plus, że nie zostawili tam naszych rodaków tylko chcieli im pomóc. Wszystkie poważne kraje wyciągają stamtąd swoich obywateli, poddają ich kwarantannie i zamykają temat, ale jak zwykle u nas sraka.
Aha mieszkam we Wro jakby co.
#wroclaw #wirus #2019ncov #koronawirus #bekazpodludzi
Komentarz usunięty przez autora
Wiesz jakie będą procedury dot. grupy, która dziś przylatuje, czy tylko się czepiasz, bez czytania ze zrozumieniem?
W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków
Pomoc dla niepełnosprawnych, k---a z moich podatków?
Z polskich 4(?) z tego co pamiętam studentów jeden został w izolatce kilka dni do momentu powrotu wyników.
edit: do wczoraj
Jeśli mowa o studentach, których wypuścili to tak, nie było tu większych procedur - jeden ziomek był trzymany do wczoraj w izolatce - nie było to chyba 14 dni.
Jeśli chodzi o kolejną grupę, która przylatuje dziś, będa izolowanie 14 dni. Czego tu brakuje w procedurach?
I z powodu tej ignorancji chcą skazywać rodaków na siedzenie nie wiadomo ile w zamkniętym mieście, w którym rzeczywiście mogą się zakazić.