Wpis z mikrobloga

Mam koleżanke w korpo, ktora wczoraj wysmiala mnie i moje poczucie meskosci obnizyla do zera ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Uslyszala jak w czasie przerwy rozmawialem z ziomkiem o placeniu, powiedzialem mu ze jak ja ide na randke albo jakies spotkanie z kolezanka, to wychodze z inicjatywa i wyliczam rachunek, ze to ja place 70%, kobieta 30%.

Ta pinda to uslyszala i zaczela wygadywac, ze prawdziwy mezczyzna z honorem zawsze placi calosc, ze powinienem sie spalic ze wstydu, ze jestem dziadem i biedakiem bez klasy...

Powiedziala ze wspolczuje mojej przyszlej partnerce, i ze z taka meska #!$%@? nigdy by nie byla...

Co o tym myslicie? Nie powiem, dala mi do myslenia, moze faktycznie jestem pipa?

#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #materializm #pieniadze #pracbaza #tinder
  • 110
  • Odpowiedz
@frikidiki: ja bym się drugi raz z kolesiem który mnie zaprosił i by mi kazał płacić na pierwszej randce nie umówiła. Płaci zapraszający, ja bym zaoferowała drugie spotkanie. Ale ja mam już męża, wiec moje zdanie się nie wlicza XD
  • Odpowiedz
@frikidiki: o tym że jesteś pipa świadczy to że jej nie odpowiedziałeś tylko zacząłeś się zastanawiać czy nie ma racji. A co do jakiegoś dziwnego wyliczania z dupy 70/30 zamiast po prostu płacenia każdy za siebie czy po połowie to też śmieszne. xd
  • Odpowiedz
@Bover: płaciliśmy raz on raz ja, albo pare razy pod rząd on, a później pare razy ja. Nikt dokładnie nie liczył ile razy kto zaplacil, bo to chyba randki na tym nie polegają? Teraz mamy wspólne konto
  • Odpowiedz
@Impuls94: @frikidiki: dokładnie! Nie bądź #!$%@? i zgłoś ja do HR, obraziła Ciebie przy innych, poniżyla. Podchodzi to pod mobbing i nękanie.
A z tym 70/30 to jakiś #!$%@? pomysł. I nie #!$%@? a palant z Ciebie
  • Odpowiedz
@frikidiki: co najwyżej możesz być pipa bo przejmujesz się komentarzen jakiejs idiotki i pozwalasz by wpłynęła na Twoje poczucie męskości.
Bo podział kosztów na randce nijak się do męskości ma.

Co do płacenia... Serio robisz wyliczenia?
Bez urazy ale to trochę żenujące.
Ja nie chciałabym, żeby ktoś płacił za moje zamowienie na poczatkowych randkach, ale taka propozycje też bym wyśmiała.no kurcze...
  • Odpowiedz