Wpis z mikrobloga

Cześć! Pytanie do mirabelek. Jak dbacie o swoje długie włosy? Jakich kosmetyków używacie? Niestety co raz ciężej jest mi je rozczesywać, bo plączą się bardzo ( ͡° ʖ̯ ͡°) włosy myje niestety codziennie, bardzo się przetluszczają. Kiedyś widziałam tu dziewczynę, która wrzucała fajny poradnik jak ona dba o włosy. Z góry dziękuję za pomoc! #wlosyboners #wlosy #rozowepaski #kosmetyki
tatiasza03 - Cześć! Pytanie do mirabelek. Jak dbacie o swoje długie włosy? Jakich kos...

źródło: comment_VcKm688YPy3RUW1X4qHnmJRlebYo5WpS.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Acri: to ja mam pytanie, skąd wiedzieć jakie mam włosy, żeby wiedzieć jak się nimi zajmować? bo wątpie, żeby męski fryzjer mi doradził coś do długich typowo damskich włosów, ale może się mylę
  • Odpowiedz
@tatiasza03: Z takich prostych rzeczy które zupełnie odmieniły stan moich włosów było ich rozczesywanie przed myciem i wczesywanie odżywki. Wcześniej po prostu mi się nie chciało, trwa to tylko kilka minut ale potem nie mam w ogóle problemu z włosami. Ja nie polecam jedwabiu i innych tego typu wynalazków na końcówki bo było jeszcze gorzej, mam zwykłe serum z isany i sprawuje się świetnie. Co do reszty kosmetyków poszukaj sobie
  • Odpowiedz
@tatiasza03 Próbowałaś olejowania? To jest bardzo fajna metoda poprawy stanu włosów, które stają się bardziej miękkie, lsniące, jedwabiste i przestają się plątać. Zamiast robić od razu keratynowe prostowanie możesz spróbować domowego laminowania włosów agarem (wersja wege) lub żelatyną/galaretką (tylko tutaj uwaga z częstotliwością, bo można przeproteinować włosy). Ecolaboratorie ma też fantastyczną serię laminującą do włosów (wygładzają, nabłyszczają i tworzą efekt tafli na włosach).
  • Odpowiedz
  • 0
@KosmetykiOrientu dzisiaj zrobiłam sobie olejowanie, rzeczywiście lepiej się rozczesuja teraz. Co do laminowania to robiłam to kiedyś i może czas wrócić :) musze wglebic się bardziej w jakieś fajniejsze kosmetyki.
  • Odpowiedz