Wpis z mikrobloga

Znalazłem na OLXie ofertę sprzedaży używanego sprzętu w cenie 500 zł + przesyłka, gdzie nówkę można kupić za 470 zł z przesyłką darmową. Jak o tym napisałem facetowi to powiedział, że mam sobie w takim razie kupić w sklepie i że mam mu czasu nie zawracać xD
Co tacy ludzie chcą osiągnąć? ¯_(ツ)_/¯
#olx #cebula #cebuladeals #zalesie
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 589
@poetakodu: ja w sumie nie wiem, co ty chcesz osiągnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°) niech wystawia za ile chce i się dziwi, że się nie sprzedaje ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@oregon24: Bo chciał kupić taniej niż w tym jednym sklepie w internecie który aktualnie nie ma tego na stanie, a jak jest to kosztuje więcej :)
  • Odpowiedz
@poetakodu: jego towar jego cena
Nie ma nic gorszego jak sprzedajesz coś a koleś Ci piszę że znalazł gdzieś tam taniej nigdy nie wiem po co takie osoby piszą tylko nie kupią tam bez zawracania d--y
  • Odpowiedz
  • 1
@VR3K to nie jest tak, że znalazłem w jednym niszowym miejscu taniej. Taka jest normalna sklepowa cena tego produktu, za którą ten facet też musiał kupować :P
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@poetakodu: pewnie jak kajzerkę widziałeś w jednej piekarni taniej, a w drugiej jest drożej to zwracasz kasjerce uwagę i się targujesz, żeby nie być stratnym
  • Odpowiedz
Czy to, że koleś sprzedaje używkę drożej niż nówka ze sklepu jest normalne?

@poetakodu: Tak, wolny rynek. Jak ktoś kupił ode mnie rzecz X drożej niż jest w sklepach to mam go informować aby nie był stratny? Jest obowiązek sprzedawania taniej?
  • Odpowiedz
@poetakodu: Nie wiem co to jest, ale czasem zdarza się że ceny spadają z czasem. On to mógł kupić np za 600 zł i teraz 500 zł wydaje mu się tanio. Ewentualnie mógł kupić drogo w lokalnym sklepie i stąd taka cena. Zapewne jak nikt nie kupi przez jakiś czas to obniży cenę. No i czasem jak towar bardzo rzadki to nie traci na wartości a nawet potrafi zyskać.
  • Odpowiedz
Nie wiem co to jest, ale czasem zdarza się że ceny spadają z czasem. On to mógł kupić np za 600 zł i teraz 500 zł wydaje mu się tanio.

@mlodyapollo: Może różowa kazała mu sprzedać i teraz co dwa dni jej pokazuje "No zobacz, kochanie, nikt się nie odzywa!" XD
  • Odpowiedz