Wpis z mikrobloga

Hurr durr, w Szczecinie w centrum nie ma gdzie parkować, tylko miejsca zabierajo tymi remontami!

Otóż nie tym razem: https://www.facebook.com/watch/?v=190097872106989

No, ale zapomniałem. Przecież to trzeba będzie się przejść kilkaset metrów, ujma na honorze. No i oczywiście każdy zawsze ma schorowaną babcię, którą codziennie musi gdzieś dowieźć.

#szczecin
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@warstwowy_kabel: ja tego też nie ogarniam. Również jeżdżę do centrum, również w godzinach szczytu i k---a nigdy nie mam problemów z zaparkowaniem. XD Jasne, czasem trzeba się chwilę pokręcić, czasem trzeba kawałek dojść, ale chyba nikt myślący nie będzie oczekiwał, że zawsze znajdzie miejsce parkingowe bezpośrednio pod miejscem załatwiania sprawy.
  • Odpowiedz
  • 2
@Krupier jak chodzę do zusu to biorę darmowy bilet na parking w galaxy. Ale wydaje mi się, że mało kto tak robi bo przecież trzeba dojść 5 min dłużej albo ludzie są po prostu zbyt leniwi.
  • Odpowiedz
Nosacz jakby mógł, to by pasatem sprzed telewizora do kibla jeździł, a najlepiej to jakby mógł w nim spać, jeść, srać i halyne r----ć i pjoterowi rad na życie udzielać.

@Prezes_roku: oj tak :D wystarczy zobaczyć co się potrafi dziać pod lidlem na Przecławiu. Już widziałem kiedyś auto zaparkowane dosłownie pod wejściem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Krupier: szkoda że galaxy albo kaskada nie mają abonamentu na parkowanie bo jednak 30zl dziennie płacić za postój to średnia opcja
  • Odpowiedz
@Krupier: A mi to się marzą strefy krótkiego parkowania do 15min darmowe potem pierwsza godzina 5zł i 20zł każda następna. Bo faktycznie jak ktoś ma do załatwienia krótką sprawę to może nie chcieć drałować 15 min w jedną stronę aby gdzieś wejść na 5min.

Nie mówiąc o tym że teren galerii to teren galerii i nie powinno się go wliczać do publicznych miejsc parkingowych bo jeżeli ludzie tak zaczną z
  • Odpowiedz
Nie mówiąc o tym że teren galerii to teren galerii i nie powinno się go wliczać do publicznych miejsc parkingowych bo jeżeli ludzie tak zaczną z nich korzystać to galerie zaczną szukania sposobu na takich "darmozjadów".

@kretu: ale te centra handlowe zostały wybudowane za zgodą i na terenach miasta często na preferencyjnych warunkach. Więc tak jakby łaski nie robią jeśli udostępnią miejsca parkingowe i jak najbardziej można je wliczać do
  • Odpowiedz
@Krupier: W żadnym wypadku. To są prywatne miejsca. Wiele budynków ma prywatne miejsca od nich też chcesz wymagać udostępniać je wszystkim?
Jakie to preferencyjne warunki dostali i czy było w nich wpisane że mają udostępniać jakieś miejsca publicznie?
To czy kaskada czy galaxy w ogóle powinny były dostać pozwolenie na budowę to zupełnie inny temat.
  • Odpowiedz
Hurr durr, w Szczecinie w centrum nie ma gdzie parkować, tylko miejsca zabierajo tymi remontami!

@Krupier: Przecież ludzie nie narzekają, że nie ma gdzie parkować w ogóle. Przeczytaj sobie wpisy pod dyskusjami dorotki czy shmitta. Oni narzekają, że nie mogą parkować 5metrów od pracy/sklepu i muszą przejść na parking, bo jak to tak przecież nie po to mają samochody by potem przejść parę kroków.
  • Odpowiedz