Wpis z mikrobloga

@xaro: psucie rynku bo co ...
Bo babka ma np. budżet na wizytówkę 200 zł i:
- dla mnie to dużo
- a dla jakiegoś zj3abnego frilancera z wawki który pracuje na maczku to już nie..
  • Odpowiedz
@sprzedafcaMakaronu: hipotetycznej sytuacji ?? Wejdź sobie na te grupy co 3 zlecenie jest takie.
Co to jest k0rwa szanowanie swojego czasu ?
Bo nie zrobisz j3banej ulotki za mniej niż 500 zł i nie pozwalasz zrobić jej innej osobie, jednocześnie wyśmiewając jej poziom prac ?
Ch0j to ludzie nie szanują siebie bo pracują za najniższą krajową na kasie w sklepie ?
  • Odpowiedz
@samuraj24: żeś się jeszcze stron internetowych przyczepił ( ͡° ͜ʖ ͡°) ludzie piszą 2 tys minimum bo jak pracują w zawodzie i zrobią to dobrze to raczej bez sensu przyjmować coś za gorsza stawkę niż w pracy, jak ktoś chce byle co to student jakiś który nie pracuje chętnie zrobi ale jakość będzie zastanawiająca. Inna opcja w tym przypadku to jak ktoś ma gotowy szablon i
  • Odpowiedz
@samuraj24: nikt rozsądny nie siedzi na tych grupach dla cebularzy i specjalistów, którzy biorą 3zł za godzinę pracy. Ja wchodzę tam tylko dla poprawienia humoru i ew. wysmiania biedaków z ich stawek.

O psucie rynku ich nie posądzam, bo to nawet już nie jest ten sam rynek xD

PS. Mam nadzieję, że tak nie myślisz i to tylko bait ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@samuraj24: Jak dalej chcesz sie taplac w takich grupach, to pisz od razu prywatna wiadomosc do potencjalnego klienta - wiekszosc tych ludzi robi kopiuj/wklej z linkiem do swojej pozal sie Boze portfolio w komentarzu i tyle xD

Jak Ci sie chce trollowac te grupy, to wysylaj linki do najtanszej oferty znalezionej w necie (nie wiem, jakies 150 wizytowek z projektem + druk za 60 zl na przyklad) i obserwuj gownoburze
  • Odpowiedz
@sprzedafcaMakaronu: Racja, nawet nie patrzylem na te portfolia, ale faktycznie fajnie zaprezentowane.
Gosciowka szuka kalendarza, koles ma zrobiony taki dla SILESIA FILM Institute, i zamiast wspomniec w komentarzu, ze takie cos juz robil, to tylko smutne 'zapraszam'.
  • Odpowiedz
@samuraj24: To jest psucie rynku. Wiesz dlaczego ten rynek łatwo zepsuć, a np IT nie?
Bo wyczucie sztuki każdy ma inne. Dla zwykłego zjadacza chleba wystarczy, żeby było ciut powyżej gówna i będzie zachwycony, tylko obiektywnie to nie jest dobre wyjście, dlatego powinno zatrudniać się wykwalifikowanych doświadczonych specjalistów, którzy nie tylko zrobią dobrą robotę, ale nauczą Cię dlaczego to dobra robota.
W IT jest o tyle prościej, że albo działa,
  • Odpowiedz
W IT jest o tyle prościej, że albo działa, albo nie działa. Ktoś chce aplikację z konkretnymi fjuczerami i albo będą działać, albo nie, jest 1-0.

@loczyn: Oj wcale nie zawsze tak jest. Strona ladujaca sie na smartfonie 40 sekund teoretycznie dziala, ale praktycznie nie, bo nikt nie bedzie tak dlugo czekac. Tak samo konfigurator wizualny samochodu, ktory obciaza system bardziej od gry w najnowsze Call of Duty. Autentyczne przypadki
  • Odpowiedz