Wpis z mikrobloga

@Apogryw: Do ilu pokoleń wstecz będą oczyszczeni? Nie rozumiem jaka jest odpowiedzialność dzieci (lub wnuków, patrz Węglarczyk i Kraśko) w tym że ich krewni byli komunistami?

Czy na tej samej zasadzie mamy teraz wychwalać pod niebiosa Jarosława, bo jego ojciec był porucznikiem Wojska Polskiego? Przecież to idiotyczne.

@snusmumriken90: A co do Bosaka, to jednak ta okropna "propagandowa" TV zaprasza polityków wszystkich ugrupowań. Zgodnie z poglądem niektórych że TVP
  • Odpowiedz
Do ilu pokoleń wstecz będą oczyszczeni? Nie rozumiem jaka jest odpowiedzialność dzieci (lub wnuków, patrz Węglarczyk i Kraśko) w tym że ich krewni byli komunistami?

@venividi: w tym obrazku o to chodzi, że TVN prowadzą resortowe dzieci. Gdyby nie ich rodzice/krewni nie siedzieliby teraz w TV.
  • Odpowiedz
: w tym obrazku o to chodzi, że TVN prowadzą resortowe dzieci. Gdyby nie ich rodzice/krewni nie siedzieliby teraz w TV.

@Apogryw: Zgadnij kto się tym grzebaniem w życiorysach zajmował. Pani Kania związana z Gazetą Polską (bardzo niezależne medium) oraz Pan Marosz Maciej czyli ta sama ścieżka zawodowa Gazeta Polska, niezależna, prawy peel.

Przecież to jest durna próba deprecjonowania dziennikarzy pracujących nie po tej stronie co
  • Odpowiedz
Z resztą sam fakt że mają rodziców związanych z komuną nie przesądza o tym że swoje stanowiska im zawdzięczają, to pomówienia i zbyt daleko idące wnioski.

@venividi: No tak, bo to, że tak wielu tam jest związanych z aparatem komunistycznym to czysty przypadek. ¯\_(ツ)_/¯

niesprawiedliwie jest sądzić dzieci za wybory ich rodziców. Brat Gesslerowej- Piotr Ikonowicz to jedna z bardziej pozytywnych i dobrych postaci w naszym kraju

@snusmumriken90:
  • Odpowiedz
No tak, bo to, że tak wielu tam jest związanych z aparatem komunistycznym to czysty przypadek. ¯_(ツ)_/¯

@Apogryw: Do póki nie masz dowodów że jest inaczej lub/i nie wspierają oni tego aparatu komunistycznego (ciekawe w jaki sposób, ale nie będę sie nad tym zastanawiał) to ta teoria powinna Ci być bliższa.

Bo ustrój komunistyczny w Polsce to była grupka ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sama KPP
  • Odpowiedz
Do póki nie masz dowodów że jest inaczej lub/i nie wspierają oni tego aparatu komunistycznego (ciekawe w jaki sposób, ale nie będę sie nad tym zastanawiał) to ta teoria powinna Ci być bliższa.

@venividi: Ja tu nie będę niczego udowadniać, na obrazku były podane suche fakty. To, że nie umiesz dodać 2 do 2 to już nie moja sprawa ¯\_(ツ)_/¯ .Nie pisałem o wspieraniu, ale o związku z aparatem komunistycznym. Choć jeśli chodzi o wspieranie nie można tutaj wykluczyć np. Stokrotki.

UB-SB szacuje się że nawet
  • Odpowiedz
Ja tu nie będę niczego udowadniać, na obrazku były podane suche fakty. To, że nie umiesz dodać 2 do 2 to już nie moja sprawa ¯_(ツ)_/¯

@Apogryw: Na obrazku były podane fakty, do których Ty stworzyłeś sobie historię i teraz jej bronisz.

Nie z obrazkiem się sprzeczam tylko z Twoim wysrywem. Do momentu aż nie masz dowodów na jego poparcie, możesz se go w buty wsadzić.

Miłego popołudnia.
  • Odpowiedz
masz racje ale K----n też obsadził połowe swojej rodziny w polityce na listach Konfederacji. Gdyby wygrywał to też ustawiłby całą rodzine.

@snusmumriken90: no nie bardzo, bo daje im miejsca, które nie biorą właśnie dlatego, żeby uniknąć tego typu insynuacji.
  • Odpowiedz