Poszukuję pocieszenie i poklepania po pleckach. 2 tygodnie #!$%@? dzień w dzień, micha trzymana na coraz niższym pułapie kalorycznym i ani #!$%@? 100 gram na wadze nie pyka. Ehh, chciałabym być 14 letnim chłopcem krzyczącym bilans kaloryczny i żeby to było tak proste :D jest tu jakiś różowy do pogadania? #odchudzanie #odzywianie #dieta #mirkokoksy
@SzejnWKZ tarczyca i jajniki :'( wiem że będę chudła powoli ale nie sądziłam że tak bardzo :P no nic, trzeba się spiąć i #!$%@?ć dalej, bo samo się nie zrobi (✌゚∀゚)☞
bo steretypowo zawsze patrzyłam na wagę, wiesz różowy pasek kończy się na 55 kg i takie tam :D ale masz rację, czas #!$%@? wagę i się mierzyć. Pozdro z fartem mireczku.
@notoelo: sorry że się uniosłem ( ͡°ʖ̯͡°) Mierz sobie obwody tu gdzie chcesz spadki i gdzie Ci się głównie tłuszcz odkłada, waga zacznie działać jak będziesz trzymać michę i ograniczysz ruch, czego z
@Silvestre_Cucumeris ruch jest zajebisty, #!$%@? ograniczanie :D dobra dupa musi być zrobiona z obciążeniem ;) Nie ma sprawy, wiem jak baitowo brzmi mój wpis :D szkoda że to prawda. Ale przecież nie będę siedziała na dupie i robiła się kaszalotem mimo że mam świetne wymówki xD
@RubinWwa spokojnie waga leciała przez kilka tygodni, tylko teraz stanęła ;) dam znać za 12 miesięcy jak będę duperą a ty dalej będziesz się wysmiewal z ludzi na portalu że śmiesznymi papieżami (✌゚∀゚)☞
@notoelo: Powodzenia mirabelko! Ja też na diecie i przy okazji problemy z tarczycą. Nie jesteś sama (ʘ‿ʘ). Aczkolwiek ja sobie bardziej obcinam kalorię - 1200 max, ale też kurdupel jestem.
@notoelo nie łam się! Trzymam kciuki, że Ci się uda zejść niżej :) Ja półtorej roku temu poleciałam jakieś 7-8kg głównie ćwiczeniami, bo przyznam że trzymanie michy było okazyjne, a lato sprzyjało bardziej diecie piwnej... Ale zaczęłam ćwiczyć na siłowni i sylwetka zaczęła się zmieniać. Później na wadze stanęłam, w cm tylko się zmieniało. Ja tego wciąż nie widzę w lustrze tak, jakbym chciała... Ale często słyszę, że widać różnicę i że nieźle mi idzie. Nie mam spektakularnych wyników. Nie chudnę szybko, ale myślę że całkiem zdrowo. Przynajmniej głowa dobrze się przy tym czuję, bo jak chce, to zjem tę pizze i wypije wino. Albo dwa. (。◕‿‿◕。) Od stycznia wróciłam do trzymania michy. Kaloryczność ustawiłam sobie według wzorów, uśrednilam wyniki. Jestem na deficycie -500 kcal dziennie i waga w końcu ruszyła znowu w dół :) może powoli, ale ruszyła. Bazowalam na wzorach: BMR wg Harris-Benedict i BMR wg Mifflina. Do obu wzorów policzyłam ich CPM (czyli z uwzględnieniem aktywności), a z obu CPM wyciągnęłam średnią i założyłam, że jest to moja bazowa kaloryczność. Aktywność ustaliłam bezpiecznie na 1.4 - mam tryb siedzący na codzien, a
@ewaewa no ze mnie nie jest kurdupel ani wzrostem ani wagą :D ale bardziej już nie utnę bo i tak chodzę głodna. Jak w akcie desperacji przycięłam poniżej 1000kcal to mało nie zwymiotowałam na macie. Ani to mądre ani skuteczne :)
@edayta bmr mam trochę ponad 1600, cpm 2500, cwicze z różnym umiarkowaniem 7 razy w tygodniu :D ja czekam na 7 z przodu, zostało mi kilka deko a stawy
@notoelo a może spróbuj sobie ograniczyć deficyt do - 500 kcal. Daj odetchnąć organizmowi, jeśli i tak na takim dużym deficycie nie chudniesz, a chodzisz głodna :( Ćwiczysz siłowo, jakieś przysiady, martwe ciągi, kettle? Nie można chodzić głodnym, wtedy jest się złym :(
@edayta na razie siłowo bardzo lekko bo stawy i mięśnie głębokie najpierw muszę wychodowac, bardziej uzupełnienie cardio i interwałów jako ogólnorozwojowe zestawy 1-2 razy w tygodniu. Hantelki 3kg, zazwyczaj odpalam coś Fitness blendera.
@notoelo a bieganie czasem bardziej nie niszczy stawów? Ja 8 miesięcy temu #!$%@?łam rzepkę w kolanie, bo za bardzo poszłam w tango i taniec nie skończył się dobrze... Ćwiczenia siłowe uratowały mi noge :D ortopeda zakazał ćwiczeń, miałam łazić na jakieś senatoryjne zabiegi dla starych ludzi, a poszlam do trenera, powiedziałam co i jak i pierwsze dwa tygodnie ćwiczyłam tylko jedną nogę w myśl zasady, że jak ćwiczy zdrowa to chora
@edayta pewnie nadejdzie ten dzien :D ale ja nie lubię siłowni, ludzi w ogole za bardzo. Jak mi nie przejdzie zastój to się przejdę w lutym. Pewnie bieganie jak harpagan nie jest najzdrowsze ale ja już kiedyś biegałam, dbam o rozgrzewkę i regenerację, no i 5km to żaden dystans.
Minister spraw zagranicznych Wielkiej Brytanii w 2 dniu po objęciu urzędu w pierwszej wizycie zagranicznej wybrał się do prywatnego dworku ministra Sikorskiego. #bekazpisu #polityka #sikorski #msz #uk
#odchudzanie #odzywianie #dieta #mirkokoksy
@notoelo: sorry że się uniosłem ( ͡° ʖ̯ ͡°) Mierz sobie obwody tu gdzie chcesz spadki i gdzie Ci się głównie tłuszcz odkłada, waga zacznie działać jak będziesz trzymać michę i ograniczysz ruch, czego z
Nie ma sprawy, wiem jak baitowo brzmi mój wpis :D szkoda że to prawda. Ale przecież nie będę siedziała na dupie i robiła się kaszalotem mimo że mam świetne wymówki xD
Ja półtorej roku temu poleciałam jakieś 7-8kg głównie ćwiczeniami, bo przyznam że trzymanie michy było okazyjne, a lato sprzyjało bardziej diecie piwnej... Ale zaczęłam ćwiczyć na siłowni i sylwetka zaczęła się zmieniać. Później na wadze stanęłam, w cm tylko się zmieniało. Ja tego wciąż nie widzę w lustrze tak, jakbym chciała... Ale często słyszę, że widać różnicę i że nieźle mi idzie. Nie mam spektakularnych wyników. Nie chudnę szybko, ale myślę że całkiem zdrowo. Przynajmniej głowa dobrze się przy tym czuję, bo jak chce, to zjem tę pizze i wypije wino. Albo dwa. (。◕‿‿◕。)
Od stycznia wróciłam do trzymania michy. Kaloryczność ustawiłam sobie według wzorów, uśrednilam wyniki.
Jestem na deficycie -500 kcal dziennie i waga w końcu ruszyła znowu w dół :) może powoli, ale ruszyła.
Bazowalam na wzorach: BMR wg Harris-Benedict i BMR wg Mifflina. Do obu wzorów policzyłam ich CPM (czyli z uwzględnieniem aktywności), a z obu CPM wyciągnęłam średnią i założyłam, że jest to moja bazowa kaloryczność.
Aktywność ustaliłam bezpiecznie na 1.4 - mam tryb siedzący na codzien, a
@edayta bmr mam trochę ponad 1600, cpm 2500, cwicze z różnym umiarkowaniem 7 razy w tygodniu :D ja czekam na 7 z przodu, zostało mi kilka deko a stawy
Ćwiczysz siłowo, jakieś przysiady, martwe ciągi, kettle? Nie można chodzić głodnym, wtedy jest się złym :(
Ja 8 miesięcy temu #!$%@?łam rzepkę w kolanie, bo za bardzo poszłam w tango i taniec nie skończył się dobrze... Ćwiczenia siłowe uratowały mi noge :D ortopeda zakazał ćwiczeń, miałam łazić na jakieś senatoryjne zabiegi dla starych ludzi, a poszlam do trenera, powiedziałam co i jak i pierwsze dwa tygodnie ćwiczyłam tylko jedną nogę w myśl zasady, że jak ćwiczy zdrowa to chora